morpack-blog

E-ticarette Kullanılan Paketleme Malzemeleri Nelerdir?

E-ticarette Kullanılan Paketleme Malzemeleri Nelerdir?

Canlı hayvan hariç neredeyse her şeyin alınıp satıldığı e-ticaret sektörü, kendi ekosistemi olan kocaman bir evren. Her saniye milyonlarca insan internet üzerinden ihtiyaçlarını karşılıyor. Hem de birkaç tıkla! Tek yapmaları gereken satın almak istedikleri ürünü tedarik eden e-ticaret sitesine tıklayarak alışverişini tamamlamak. Bunun ardından gelen süreç ise işin en heyecanlı kısmı. Zira artık sadece ürünün size gelmesini bekliyorsunuz. Bu aşamada tek derdiniz satın aldığınız eşyanın (ya da satın alınan ürün her ne ise) sağ salim size ulaşması. Bu noktada devreye paketleme konusu giriyor. İster binlerce insanın çalıştığı dev bir şirket olsun ister bir KOBİ her ölçekten şirket ürün paketleme konusuna özellikle eğiliyor. Biz de bu yazımızda sektörde faaliyet gösteren markalar için e-ticaret paketleme ürünleri konusunu detaylandırıyoruz. Siz de internet alışverişi yapmamızı sağlayan bu firmalarda kullanılan paketleme malzemeleri neler, merak ediyorsanız yazının devamını okumanız yeterli. Koli bandından e-ticaret kutularına, balonlu naylondan pelür kağıda tüm paketleme malzemeleri listesini aşağıda bulabilirsiniz.

En Büyüğünden En Küçüğüne Kutular

Belki de en sık tercih edilen e ticaret paketleme malzemeleri arasında yer alan e-ticaret kutuları, pek çok farklı formda ve kalitede olabiliyor. Büyük desili ve hacimli ürünler için kullanılan büyük kutular, üzerinde markanızın logosunun göründüğü baskılı kutular, sert kutular, kapaklı veya kilitli karton kutular, gelin ve damat çeyiz kutuları, özel kesim kargo kutuları, küçük kutular ve daha neler neler! Tüm bu paketleme malzemeleri farklı sektörlerde ve farklı ürünlerin ambalajlanması için kullanılmakta.

Hem Ekonomik Hem İşlevsel: Koliler

E-ticaret ürün paketlemede en çok kullanılan bir diğer malzemede sıra: Koli. Koliler de tıpkı kutular gibi belli başlı ürünlerin paketlenmesinde sıklıkla tercih edilen çeşitlerden. Sektörden sektöre değişkenlik göstermekle birlikte markaların gözünde en popüler olan birkaç koli çeşidini belirtmek gerekirse:

  • E-ticaret kargo kolisi
  • Baskılı e-ticaret kargo kolisi
  • Taşıma kolisi
  • Baskılı taşıma kolisi
  • Gramajlı kargo kolisi
  • Baskılı gramajlı kargo kolisi
  • Kırmızı kurdeleli ekonomik çeyiz kolisi
  • El geçme desenli çeyiz kolisi
  • Kurdele desenli çeyiz kolisi

Zarafet ve Lüksün Simgesi Pelür Kağıtlar

Özellikle A+ markalar tarafından kullanılsa da son yıllarda pek çok markanın tercih ettiği pelür kağıtlar da e-ticaret ambalaj malzemelerinin gözdelerinden. Hem rengarenk hem yarı saydam hem de son derece şık görünen bu kağıtları özellikle tekstil ürünleri ve ayakkabı çeşitlerinin paketlemesine değer katmak için kullanabilirsiniz. Bu narin kağıtlar; gıda, giyim, matbaa, tarım, kuyum ve endüstriyel sektörlerde farklı amaçlarla kullanılmakta. Pelür kağıtlar hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, “Pelür Kağıt Nedir?” konulu blog metnimizi mutlaka okumalısınız!

Dikkat Kırılacak Eşya! Balonlu Naylon

Eğer camdan üretilen kırılacak ürünler satıyor ve bunların teslimatının ideal biçimde gerçekleşmesini istiyorsanız, kullanacağınız en doğru paketleme malzemesi balonlu naylondur. “Patpat naylon” olarak da duyabileceğiniz bu ürünler, içerisinde hava kabarcıkları bulunan özel yapısı sayesinde ürünlere gelebilecek darbeleri minimuma indirmesiyle ünlü. Son derece de ekonomik olan bu paketleme ürününü farklı ebatlarda satın almanız mümkün. Sadece e-ticaret teslimatlarında değil, taşınma esnasında da sıklıkla kullanılan bu malzemeden yararlanarak mutfak eşyalarınızı ya da kırılacak ürünleri sarıp sarmalayıp nakliye işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bakın, balonlu naylon başka hangi işlere yarıyor:

  • Pencere yalıtımında kullanılıyor.
  • Kamp alanlarında uyku tulumlarının içine yerleştirilerek yatak olarak kullanılabiliyor.
  • Mobilyaların yerini değiştirirken yerlerin çizilmesini önlüyor.
  • Sokak hayvanlarının yuvalarına konarak ısınmayı sağlıyor.
  • Strese iyi geliyor.
  • Zor geçen kışlarda su borularının etrafına sarılarak boruların donmasını önlüyor.

İster Şeffaf İster Baskılı Koli Bantları

Başrolde olmasa da kolilerin veya kutuların işlevsel hale gelebilmesinde büyük katkısı olan bantlar, e-ticaret paketleme malzemeleri arasında yer alıyor. Hatta bu ürünlerin üzerine markanızın logosunu bastırarak onu ekonomik bir pazarlama aracı olarak bile kullanmanız mümkün. Bant çeşitleri içinde şeffaf bantlar, baskılı bantlar, selobant para bantları ve AVX çift taraflı bantlar bulunuyor.

Trend Alarmı: Jüt İp

Son yıllarda trend paketleme modellerinin tümünde jüt ip çeşitlerini görmek mümkün. Genellikle hobi işleri, el sanatları ve dekor ürünlerinin paketlenmesinde kullanılsa da e-ticaret sektöründeki pek çok ürünün ambalajında bu ipleri görebilirsiniz. Bu ipler doğal görünümleri sayesinde paketinize ayrı bir hava katacak. Çok amaçlı kullanılabilen bu paketleme malzemesinin kullanım alanlarına bakacak olursak:

  • Nikah şekerlerinde
  • Davetiyelerde
  • Reçel kavanozlarında
  • Kendin-yap elişi dekorlarında
  • Giyim ve tekstil ürünlerinin paket süslemesinde

Hediyelik Eşya Paketlemesinin Vazgeçilmezi Kırpıntı Kağıtlar

Paketleme ürünleri arasında özellikle son yıllarda karşılaştığımız kırpıntı kağıtlar, farklı renk seçeneklerine sahip. Çoğunlukla hediyelik eşyaların paketlerinde kullanılsa da bu malzeme, kırılacak ürünlerin ambalajlarında da sık sık tercih ediliyor. Zikzak kırpıntı kağıtlar sayesinde paket içerisindeki ürünlerin hasar görme olasılığı asgari düzeye indiriliyor. Ayrıca bu paketleme malzemesini kullanarak kutu içini çok daha havalı göstermek de elinizde.

Her Eve Lazım Streç Filmler

Herhalde streç filmin bulunmadığı mutfak yoktur. Sadece e-ticaret sektöründe değil, bireysel kullanımda da çokça tercih edilen bu paketleme malzemesi ile ürünleri sağlam biçimde stoklayabilirsiniz. Tekstil, lojistik ve gıda sektörleri başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan streç filmler hem ürünlerin korunmasını sağlıyor hem de paketleme esnasında yerden tasarruf ettiriyor. Son derece esnek ve dayanıklı bir malzeme olan bu ürünler e-ticaret paketleme malzemeleri arasında en çok rağbet görenlerden.

Yukarıda sıraladığımız tüm bu paketleme ve ambalaj ürünleri e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren büyüklü küçüklü pek çok marka tarafından kullanılmakta. Teslimatı ya da lojistiği gerçekleştirilecek ürünlerinizi bu paketleme malzemelerine yerleştirerek gönül rahatlığıyla sahibine gönderebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir