morpack-blog

Baskılı Kargo Poşeti Hakkında Merak Edilenler

Baskılı Kargo Poşeti Hakkında Merak Edilenler

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalar çok iyi bilir ki ürün teslimatında kullanılan ürün ve yöntemler müşteri memnuniyeti ve marka imajı açısından son derece önemlidir. Kargonuzu taşıyan aracın giydirilmesinden kargo elemanlarının tutum ve davranışlarına, kargo poşeti üzerindeki logonuzdan ürünün özenle paketlenmesine pek çok konuda müşteri sizinle direkt muhatap olabilir. Bu sebeple baskılı kargo poşeti kullanımında hassas ve gönüllü olmak şart. Konu bu kadar önemliysek, bu yazıda sizin için baskılı kargo poşetinedir, nerelerde kullanılır, imalatı nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir sorularının her birine tek tek yanıt veriyoruz. Yazımızın devamını okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Baskılı Kargo Poşeti Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Kargo taşımacılığında sıklıkla tercih edilen baskılı kargo poşetleri, genellikle az desili ürünler için kullanılıyor. Peki, baskılı kargo poşeti nedir? Bu sorunun yanıtını vermek için öncelikle kargo poşetini açıklamak gerekiyor. Kargo poşetleri, ağzı yapışkanlı ya da bantlı olarak tasarlanan ve dayanıklı malzemelerden üretilen kargo taşıma ürünleridir. Bu poşetlerin ağzındaki yapışkan kısım kapatıldığında tekrar açılamayan biçimde olabileceği gibi pek çok defalar açılabilen türde de üretilebiliyor. Bu tamamen markanın tercihine ve paketlenecek ürünün özelliklerine kalmış. Ayrıca eğer ürünün paket içinden görünmesi gerekiyorsa bu poşetler şeffaf olarak da imal edilebilir. Bu poşetlerin üzerinde marka logosu görüyorsanız, baskılı kargo poşetine bakıyorsunuz demektir. Baskılı kargo poşetleri marka bilinirliği ve kurumsal imaj adına son derece kıymetli. Gelin, bu poşetler nasıl üretiliyormuş, üretim aşamasında hangi süreçlerden geçiyorlarmış, hep beraber bakalım.

Baskılı Kargo Poşeti İmalatı Nasıl Yapılıyor?

Baskılı poşet imalatına girmeden önce poşet üretiminden bahsetmekte fayda var. Kargo poşeti çoğunlukla polietilen malzemeden üretilen ve saklama, ambalaj, taşıma işlemleri için kullanılan bir ürün. Birçok farklı çeşidi ve boyutu bulunan bu kargo poşetlerinin üretim aşamaları ise şöyle:

  • Plastik ham madde temin edilir.
  • Bu ham madde karıştırıcı makinede bir film elde edilene dek karıştırılır.
  • Elde edilen plastik film, rulo haline getirilir.
  • Rulo, matbaa baskı makinesine yerleştirilir ve baskı işlemine başlanır.
  • Makineden çıkan baskılı poşet film rulolar, plastik kesim makinesine yerleştirilir.
  • Tüm bu üretim esnasında fire olarak adlandırılan arta kalan maddeler, geri dönüşüm makinesine konarak geri dönüştürülür.

İşte baskılı kargo poşeti imalatı bu şekilde gerçekleşiyor. Baskı sonrası sıcak damgalama ve yazdırma işlemi içinse şu adımlar gerekli:

  • Sıcak Damgalama: Baskısı tamamlanan bir poşete sıcak damgalama yapmak için öncelikle bir pres makinesine ihtiyaç var. Prese metal bir plaka yerleştiriliyor ve ısı yoluyla plakadaki görüntü, bir folyo rulosu aracılığıyla damgalanan ürüne aktarılıyor. Bu yöntem genellikle hediye kutuları, etiketler ve çantalar için tercih edilse de pek çok farklı çeşitte bu tekniği kullanmak mümkün. Yüksek kalite, düşük levha maliyeti ve hemen hemen her yüzeyde kullanılabilir oluşu sıcak damgalamanın avantajları arasında.
  • Yazdırma: Kargo poşetleri tam anlamıyla üretildikten sonra, üzerine yazdırmak demek olan bu işlemde işin inceliklerini bilmek son derece önemli. Örneğin, kargo poşetlerinin altı ya da üstü veya köşebentleri, baskı alanını bozacağı için yazdırma işlemi için uygun olmayan kısımlar olarak bilinir. Bu iş için çabuk kuruyan mürekkepler ve esnek kauçuk baskı silindirleri kullanıldığı için baskılar son derece doğal görünmekte.

Ancak baskılı kargo poşetlerinden sadece bir çeşit yok; bu ürünlerden pek çok farklı modelde görmek mümkün.

Baskılı Kargo Poşeti Çeşitleri Neler?

E-ticaret sektöründe çalışan tüm markalar ve işletmeler için baskılı kargo poşetleri vazgeçilmez teslimat ürünleri arasında yer alıyor. Üstelik bu ürünlerin pek çok da çeşidi mevcut. El geçmelisinden ceplisine, renklisinden şeffafına kadar birçok işlevi yerine getirebilen bu ürünlere biraz yakından bakalım.

Baskılı Renkli El Geçmeli Cepli Kargo Poşeti

En sık tercih edilen çeşitler arasında yer alan bu kargo poşetinin üzerinde elin geçmesi için özel bir pencere yer alıyor. Bu pencere sayesinde kargo poşetini taşımak oldukça kolay. Pek çok kargo firması veya marka tarafından kullanılan bu modelin üzerinde markanızın logosu da olduğu için bu ürünler marka bilinirliği ve imajı için oldukça faydalı.

Baskılı Şeffaf Cepsiz Kargo Poşeti

Baskılı şeffaf kargo poşeti kategorisinde yer alan bu üründe faturaları veya irsaliyeleri koymak için tasarlanan cep bulunmamakta. Bu poşetler dayanıklı bantları sayesinde, ancak ve ancak yırtılarak açılıyor. Böylece müşterilerinize göndereceğiniz ürünlerin güvenliği de sağlanmakta. Yağmur, toz ve delinme gibi dış etkenlere karşı da oldukça güvenli olan bu çeşitler şeffaf yapısı sayesinde ürün tespitini veya baskılı kargo kutularınızın görünmesini kolaylaştırıyor.

Baskılı Cepsiz Kargo Poşeti

Yırtmadan açılamayacak bir kargo poşeti daha! Güvenlik temel alınarak tasarlanmış baskılı cepsiz kargo poşeti çeşitleri de yağmur, toz ve diğer dış etkenlere karşı dayanıklı olarak üretiliyor. Pek çok farklı ölçü seçerek sipariş verebileceğiniz bu poşetlerde fatura cebi bulunmuyor.

Baskılı Cepli Kargo Poşeti

Faturalar ve evraklar için özel alanı bulunan baskılı cepli kargo poşeti çeşitleri sayesinde göndereceğiniz ürüne ait fatura ve diğer evrakları kolaylıkla ve hasarsız biçimde taşıyabilirsiniz. Bu poşet çeşidini de farklı ölçülerde seçebilir, ürününüze uygun boyutu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Baskılı Renkli Cepli Kargo Poşeti

Kargo poşetlerinin tek tarafına baskı yapıldığı çeşitlerdir. Ayrıca fatura cebi de bulunan baskılı renkli cepli kargo poşeti markaların veya lojistik firmalarının en sık kullandığı poşet çeşitlerinden.

Baskılı Renkli Cepsiz Kargo Poşeti

Cepli kargo poşetlerinin aksine fatura ve evrak cebi bulunmayana bu poşetler, farklı ölçülerde çalışılabiliyor.

Kısacası, siz de e-ticaret alanında emek veren bir marka iseniz, ürün teslimatında baskılı kargo poşetlerinin sayısız avantajından yararlanarak kurumsal imajınıza ve müşteri memnuniyeti skorlarınıza olumlu katkılar sağlayabilirsiniz. Ayrıca, konu hakkında daha detaylı bilgi almak için Baskılı Kargo Poşeti Hakkında Merak Edilenler başlıklı videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir