morpack-blog

E-ticaret Kutusu Nedir? Nasıl Olmalıdır?

E-ticaret Kutusu Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Günümüzde sayıları hızla artan ve büyük ihtimalle artmaya da devam edecek olan internetten satış yapan işletmeler, teslimat ve lojistik süreçlerini profesyonel şekilde yönetmek için pek çok farklı ürün ve yöntem kullanıyor. E-ticaret kutuları bu ürünlerden sadece biri. Kutu deyip geçmemek lazım. Bu kutular sayesinde marka bilinirliği ve kurumsal imaj güçlendirilebilirken, ürünlerin güvenliği de sağlanabiliyor. Peki, e-ticaret kutusu nedir? İdeal e-ticaret kutuları nasıl olmalı? Tüm bu soruların yanıtını bu yazımızda ayrıntılı biçimde bulabilirsiniz. Haydi, başlayalım!

E-ticaret Karton Kutu Özellikleri

Yukarıdaki bilgilerden de anlaşılabileceği üzere e-ticaret kutusu, elektronik ticaret sektöründe faaliyet gösteren, yani internet üzerinde mal satışı yapan firmaların, müşterilerine teslimat yaparken kullandıkları çeşitli kutulara verilen isimdir. E-ticaret karton kutular eğer özel biçimde tasarlanırsa markaların kurumsal kimlikleri kuvvetlenir ve ürün paketleme süreci de çok daha profesyonel görünür. Kısacası şirketin ürün teslimat süreçleri hem müşteriler hem de işletme adına olumlu biçimde ilerler. İşte, e-ticaret kutuları, kurumsal markalar için bu sebeple son derece önemlidir.

Tabi, sadece tek tip e-ticaret kutuları yok. Büyükten küçüğe, baskılıdan krafta pek çok farklı modelde karton kutu bulabilme şansınız var. Aşağıda e-ticaret kutusu nasıl olmalı, sorusunun cevabını maddeler halinde görmeniz mümkün.E-ticaret kutuları,

  • Logolu ve sloganlı olabilir.
  • Üretimde B, C, E dalga, mikro, dopel ve mikrodopel gibi değişik kalite standartları kullanılabilir.
  • Karton ve mukavvadan imal edilebileceği gibi kumaş ya da farklı malzemelerden de üretilebilir.
  • Desileri, içerisine yerleştirilecek ürünün boyutuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Teslimatı yapılacak ürün büyük ya da ağırsa, e-ticaret kutusunun da desisi artacaktır.

Yukarıda gördüğünüz özelliklerdeki e-ticaret kutuları genellikle üretici ya da gönderici firma tarafından bir matbaada ürettirilmekte. Ancak internetten satış yapan bir işletmeden de bu kutuları temin etmek mümkün.

E-ticaret Kargo Kutusu Çeşitleri

İnternetten verdiğiniz siparişlerin, adresinize sağ salim ulaşmasını tercih edersiniz, değil mi? Bunun mümkün olması kargo elemanlarının özeninin yanı sıra, bir açıdan da karton kutunun kalitesine bağlı. Sipariş edilen ürünle müşteri arasındaki iletişimin en önemli etkenlerinden biri olan e-ticaret kargo kutusu birçok farklı çeşitte olabilir. Çoğunlukla kutu ve koli olarak ayrılan bu ürünlerin çeşitlerini hep birlikte görelim.

E-ticaret Kutuları

  • Büyük E-ticaret Kutusu: Büyük desili gönderileriniz için hazırlanmış e-ticaret kutuları bu kategoriye giriyor. 1.66 desiden 8 desiye kadar olabilen bu kutuların kurulumu da son derece pratik.
  • Baskılı Büyük E-ticaret Kutusu: Ön yüzüne marka logosunun basılı olduğu büyük e-ticaret kutularıdır.
  • Küçük E-ticaret Kutusu: Ebat olarak küçük gönderileriniz için düşünülmüş, desi tasarrufu sağlayan kutulardır. Desileri 0.25’ten 1.3’e kadar değişmekte.
  • Baskılı Küçük E-ticaret Kutusu: Ön yüzünde marka logosuna yer verilen küçük e-ticaret kutuları bu kategoride bulunuyor.
  • Kapaklı Kraft KutuÇift oluklu yapısı sayesinde ürün üzerinde oluşabilecek hasarı minimuma indirmeyi hedefleyen bu kutular kapa tasarımıyla çok şık görünüyor. 1.88 desiden 8 desiye kadar ölçülerde bulabileceğiniz bu ürünlerle gönderileriniz güvende!
  • Baskılı Kapaklı kraft Kutu: Kapak üzerinde marka logosunun yer aldığı kraft kutulardır.

E-ticaret Kolileri

  • E-Ticaret Kargo Kolisi: Çift oluklu karton koliler olarak bilinen bu ürünler çok yönlü teslimat seçeneği için birebir. İster e-ticaret gönderileriniz ister taşınma süreçleriniz için faydalanabileceğiniz bu koliler oldukça da sağlam.
  • E-Ticaret Gramajlı Kargo Kolisi: 4 desiden 32 desiye kadar olan gramajlı koliler, diğer çeşitlere nazaran %30 daha koruma ve istifleme alanı sağlıyor.
  • Baskılı Gramajlı Kargo Kolisi: Bir tarafında marka logosuna yer verilen gramajlı kargo kolisidir.
  • Baskılı E-Ticaret Kargo Kolisi: Bir yüzünde markanızın logosu bulunan ve 4 desiden 15 desiye kadar olan e-ticaret kargo kutularıdır.
  • Ekonomik Kargo Kolisi: Ev tekstili, kırtasiye ürünleri, bebek giyim, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, kitap – DVD ürünleri ve buna benzer ürünlerin gönderimi için ideal olan ekonomik kargo kolileri 3 desiden 13.47 desiye kadar olabiliyor.
  • Taşıma Kolileri: Darbelere karşı ekstra korumalı ve %100 çevre dostu olan bu koliler, e-ticaret gönderileriniz için ihtiyaca yönelik olarak çeşitli ebatlar üretilebiliyor.

Üstelik artık bu kutu ve koliler geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilerek çevreye de katkı sağlanıyor. Çoğu e-ticaret firması bu alanda önemli adımlar atarak süreçlerini ekolojik biçimde ilerletme konusunda hassas.

E-ticaret Kutusu Seçerken Bunlara Dikkat!

Müşteri yorumları da bize gösteriyor ki e-ticaret alışverişlerindeki müşteri yolculuğu, ürün teslimatına kadar devam ediyor. Ürünün alıcıya teslim edildiği o anda, karton kutunun sağlamlığı müşterinin nezdinde artı puan. Kimse heyecanla beklediği siparişinin, yıpranmış ve hasar görmüş bir kutu içinde geldiğini görmek istemez. Dolayısıyla e-ticaret yapan markaların teslimat detaylarına önem vermesi kaçınılmaz. Hangi ürün için nasıl bir paketleme yapılacağını bilmek markaları, rakiplerinden ayıracak olan özellik olacak.

Örneğin cam ürünleri, tekstil ürünleri gibi paketlemeye kalkarsanız, büyük ihtimalle müşterilerinizi bir bir kaybedersiniz. Zira camdan imal edilen eşyalar sağlam paketlenmediği takdirde, teslimat esnasında kırılması son derece muhtemel ürünlerdir. Gelin, hangi ürün hangi kutuya konulmalı, öğrenelim.

  • Kırılacak ürünleri seperatörlü sert mukavva kutular içine ve patpat naylona sarılmış olarak yerleştirmekte fayda var. Böylece ürünlerin, son tüketiciye ulaşırken hasar görme ihtimalini de asgari düzeye indirmiş olursunuz.
  • Sadece cam eşyalar değil, değerli elektronik ürünler de seperatörlü kutular içinde gönderilmeli. Telefon, tablet ya da notebook gibi eşyaların kırılmasını ya da hasar almasını engelleyebilmek adına onları paketlemeden önce gerekli malzemelerle sarmak da iyi olacaktır.
  • Ayakkabı ve tekstil ürünleri ise genellikle şeffaf bir pelür kağıda sarılı şekilde e-ticaret kutularına konur.
  • Mobilya kategorisindeki ürünler ekstra korumalı mukavvadan üretilmiş koliler içerisine yerleştirilir. Böylece ürünlerin teslimatı esnasında çizilmesi ya da kırılması önlenmiş olur.

Ayrıca markanız için e-ticaret kutusu seçerken, kutunun

  • özgün tasarımlı olmasına,
  • logo kullanım alanının bulunmasına,
  • dayanıklı olmasına,
  • içeriğine,
  • boyutuna

dikkat etmenizde fayda var.

Ayrıca konu hakkında merak ettiğiniz diğer tüm detaylar için “E-ticaret Kutusu Hakkında Merak Edilenler” konulu videomuzu izlemeyi unutmayın!

2 thoughts on “E-ticaret Kutusu Nedir? Nasıl Olmalıdır?

  1. Ersin Erdoğmuş dedi ki:

    Merhaba

    e-ticaret kutularında yazılması gerek yasal bilgiler varmı? Böyle bir mevzuat varmı?
    Logo adres ürün içeriği detaylı bilgiler olmak zorundamı? Yoksa kutu üstüne logo yeterli? Bilgi verirseniz çok mutlu olurum
    Teşekkürler

    1. Orçun Morpack dedi ki:

      Merhaba, ister baskılı, ister baskısız olacak şekilde e ticaret kutusu ile gönderim yapabilmektesiniz. Kutuların üzerinde bulunması gereken, yasal herhangi bir zorunluluk yoktur. Tercihe bağlıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir