morpack-blog

Kargo Poşetleri ile Temassız Teslimatın Önemi

Temassız Teslimat Nedir? Kargo Poşetleri ile Temassız Teslimatın Önemi

COVID-19 pandemisinin başladığı günden bu yana Dünya Sağlık Örgütünün ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı uyarılar kapsamında kişiler arasındaki teması azaltmak şirketlerin, kurumların ve bireylerin birinci hedefi haline geldi. Markalar, ürünlerini tüketiciye ulaştırırken teması asgari düzeyde tutmaya çalışıyor. Temassız teslimat da bu noktaya devreye giriyor. Biz de bu yazımızda, tüm dünyada uygulanan temassız teslimat nedir, sorusunun yanıtını ve teslim edilen kargo poşetlerinin çeşitlerini inceleyeceğiz. Buyurun!

Temassız Teslimat Ne Demek?

Temassız teslimat, adından da anlaşılacağı üzere teması en aza indirmek üzere, satın alınan ürünlerin lojistik firmasının telefonunuza gönderdiği bir SMS kodu ile alıcıya teslim edilmesi işlemini kapsıyor. Yani alıcılar ve satıcılar minimum irtibat halinde kalarak, ürün teslimatını gerçekleştirebiliyor. Böylece iki kişinin karşılıklı geçireceği zamanda asgari düzeyde tutuluyor. Buradaki amaç, kişilerden herhangi birinin virüs taşıması halinde, virüsü diğerine bulaştırmaması. Bu uygulamayı yiyecek içecek sektöründen e-ticaret alanında faaliyet gösteren her firma kullanıyor. Örneğin, canınız pizza çekti ve hemen en sevdiğiniz pizza markasının sitesine girip pizza siparişi oluşturdunuz. Sitenin alışveriş yolculuğundaki adımları takip ederek temassız teslimat seçeneğine tıkladınız. Adresinizi girip siparişinizi tamamladınız. Siparişiniz size ulaştığında kurye kapınızı çalıyor ve 1 metre mesafede durarak teslimatı gerçekleştiriyor. Bunun arabaya teslim seçeneği de mevcut. Diyelim ki aynı pizzacının, satın aldığınız ürünü aracınıza teslim etmesini istiyorsunuz. Araç bilgilerinizi alışveriş esnasında belirterek amacınıza kolayca ulaşabilirsiniz.

Online market markaları bu teslimat yöntemini en çok kullananlar arasında. Haftada en az 2 ya da 3 defa kullanılan online market uygulamaları, satın alınan ürünleri müşterilerine temassız teslimat ile gönderiyor. Böylece kişiler arası iletişimi minimumda tutarak herkesin sağlığını korumasına yardımcı oluyor. Mesela Getir temassız teslimatı en iyi kullanan markalara örnek gösterilebilir. Ürünleriniz poşet içinde kapınıza bırakılıyor ve uygulama üzerinden gelen bildirimle siparişinizin ne zaman geldiğini görebiliyorsunuz. Bu örnekler çoğaltılabilir elbette. Burada anlatmak istediğimiz Türkiye’de ve dünyada pek çok marka, temassız teslimatı kullanarak kişilerin sağlığını ön planda tuttuklarını kanıtlıyor.

Temassız teslimat ne demek, öğrendiğimize göre sırada, kargo poşetlerini incelemek var. Firmaların en sık tercih ettiği kargo poşetleri hangileriymiş gelin, hep birlikte görelim.

En Sık Tercih Edilen Kargo Poşetleri Nelerdir?

Lojistik firmalarının olmazsa olmazları arasında yer alan kargo poşetleri pek çok farklı tipte ve boyutta olabiliyor. Her markanın sattığı ürüne bağlı olarak değişik türlerini seçtiği bu poşetlere biraz daha yakından bakmaya ne dersiniz? Temassız teslim uygulamasında kullanılan çeşit çeşit kargo poşeti bu yazıda detaylandırılıyor. El geçmeli, cepli, cepsiz, şeffaf, mat ya da baskılı kargo poşetleri şimdi mercek altında.

El Geçmeli Kargo Poşetleri

Normal bir poşet gibi elinizi rahatlıkla geçirerek taşıma imkanınız bulunan kargo poşetleri, bu sınıfa giriyor. El geçmeli kargo poşetleri, temassız teslimat yapan lojistik firmalarının kullandığı çeşitler arasında. Bu ürünleri, ambalaj üreticilerinden dilediğiniz renk ve boyutta yaptırarak ürünleriniz için kullanabilirsiniz. Bu poşetlerde, el geçme kısmının hemen altındaki alan bantlı oluyor. Dolayısıyla kargo poşetini açmak için yırtmanız lazım. Hem e-ticaret gönderileri için hem de mağaza içi hediye paketlemesi yapmak için rahatlıkla kullanılan bu poşetlere markanızın logosunu bile bastırmanız mümkün.

Şeffaf veya Renkli Kargo Poşetleri

Gönderinizi temassız teslim alabilmeniz için çalışan lojistik firmaları ve markalar, şeffaf veya renkli kargo poşetlerini sıklıkla kullanıyor. Şeffaf kargo poşetlerinin ön yüzü transparanken arka tarafı mat bir tasarıma sahip. Bu ürünler aynı zamanda güvenlik kaygılarıyla üretiliyor. Dayanıklı bantları sayesinde ancak ve ancak yırtılarak açılabilen bu poşetlerle gönderileriniz güvende. Ayrıca yağmur, kar, toz ve delinme risklerini de minimize etmek için şeffaf veya renkli kargo poşetlerinden yararlanabilirsiniz.

Cepsiz Kargo Poşeti

Bu poşetler lojistik firmalarının kullandığı en standart paketleme ürünleri arasında. Fatura ya da diğer evraklar için bir cep bulunmayan bu poşetler de bantlı. Dolayısıyla paket içeriğini görebilmek için tamamen yırtılması gerekiyor. Ayrıca cepsiz kargo poşetlerinin ön yüzüne kendi markanızın logosunu da yerleştirebilirsiniz.

Ekonomik Kargo Poşeti

Gönderiyi temassız teslim almakta kullanılan ekonomik kargo poşetleri çoğunlukla %80 geri dönüştürülebilen malzemelerden üretilerek satışa sunuluyor. Ekolojik yapısı sayesinde çevreye karşı da duyarlı olan bu ürünler aynı zamanda cebinize de dost.

Cepli Kargo Poşetleri

Bu poşetlerde, paket içeriğinin yanı sıra ürüne ait fatura ve diğer evrakları koyabileceğiniz bir fatura cebi de mevcut. Şeffaf ve kapalı olan bu bölüm yağmur ve ıslaklıktan etkilenmiyor. 30, 37, 45, 55 cm uzunluğunda olabilen bu poşetler de diğerleri gibi bantlı bir tasarıma sahip. Üstelik bu poşetlere de markanızın logosunu bastırmanız mümkün.

Özel Üretim Kargo Poşeti

Güvenlik ve dayanıklılık kaygıları temel alınarak üretilen bu özel üretim kargo poşetleri, markanızın ihtiyacı olan ölçülerde hazırlanabilir. Baskıda kaç renk kullanılacağı, poşetin arkasında gönderici-alıcı bilgilerinin girileceği bir kısmın olup olmayacağı tamamen sizin kararınıza göre şekillenebilir. Tüm bu seçenekleri belirleyip önceliklendirerek özel üretilmiş bir kargo poşetini gönderilerinizde kullanabilirsiniz.

Kargo Kolileri

Kargo kolileri de temassız teslimatta kullanılan paketleme ürünleri arasında büyük bir yere sahip. E-ticaret kolileri ve taşıma kolileri olarak sınıflandırılan bu ürünlere biraz daha yakından bakalım.

  • E-ticaret Kargo Kolisi: Çift oluklu kartondan üretilen bu kolileri ister taşınma esnasında isterseniz de e-ticaret gönderilerinizin teslimatı için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Farklı ebatlarda üretilen bu ürünlerin ekolojik olanları da mevcut.
  • Taşıma Kolileri: Darbelere karşı ekstra korumalı %100 doğa dostu malzemeden taşıma kolileri de tıpkı e-ticaret kargo kolileri gibi pek çok farklı amaçlarla kullanılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir