morpack-blog

Pandemide Kullan-At Ürünlerin Önemi

Pandemide Kullan-At Ürünleri Önemi

2019 yılında başlayıp tüm dünyayı pek çok anlamda durma noktasına getiren COVID-19 salgını, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edildiğinden beri hayatlarımızda bir çok şey değişti ve halen de değişmekte. Başta sağlık olmak üzere yaşam ve çevre koşullarında da yepyeni düzenlemelere gidilen bu dönemde, pek çok alışkanlığımızı kalıcı olarak değiştiriyoruz. Bu dönemde sıklıkla tercih ettiğimiz tek kullanımlık ürünlerin yaşamlarımızda bu kadar uzun kalacağını kim söyleyebilirdi? Kullan-at karton bardaklar, doypack ambalajlar, kese kağıtları ve daha niceleri…Tüm bu tek kullanımlık ambalajlar kendimizin ve sevdiklerimizin hijyenik kalabilmesinde büyük öneme sahip. Biz de bu yazımızda, uzun süre hayatımızda kalmaya devam edecek olan kullan at ürünlerin COVID-19 pandemisi boyunca nasıl bir öneme sahip olduğunu detaylarıyla anlatıyoruz.

Bu Yazıdaki Konu Başlıkları

  • Kullan-At Ürünler Nelerdir?
  • Tek Kullanımlık Çevre Dostu Ürünler Hijyenik mi?
  • Kullan-At Ürünleri Avantajı
  • COVID-19 Pandemisi ve Sonrası Ambalaj Endüstrisi

Kullan-At Ürünler Nelerdir?

Kalabalıklara karışmaktan korktuğumuz, en sevdiklerimizi bile yalnız bırakmak durumunda kaldığımız ve kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durduğumuz pandemi süreci boyunca, terk etmediğimiz nadir alışkanlıklarımızdan biri de tabi ki beslenme. Yiyecek ve içecekleri dışarıdan almaya başlayabildiğimiz zamanlarda, gıdaların ambalajına oldukça dikkat eder durumdayız. Online yiyecek siparişlerinde getirilen kullan-at paketler, tek kullanımlık pipetler ve daha pek çok ürün sayesinde paketli ve kişiye özel bardak, çatal, kaşık ve tabaklarda güvenle yemek yeme fırsatı bulabiliyoruz. Şirketler de bu dönemde tek kullanımlık ürünler imalatına yoğunlaşarak her bakımdan büyümeye ve bu süreçte kullanıcılara çeşitlilik sunmaya gayret ediyor. Gelin, bu iş için üretim yapan firmaların kullan-at pazarındaki ürünlerinden çok tercih edilenlerine daha yakından bakalım.

Tek Kullanımlık Çevre Dostu Ürünler Hijyenik mi?

COVID-19 pandemisinin başladığı günden itibaren gerek kendimizin gerekse ailemizin sağlığına son derece dikkat ediyoruz. Gerekmedikçe evde çıkmıyoruz, toplu taşıma araçlarına binerken mesafemizi koruyoruz ve kişiye özel ürünler kullanarak bulaş riskini azaltıyoruz. Bu aşamada tek kullanımlık malzemeler bizim en büyük yardımcımız konumunda. Zira bu ürünlerin çoğu kendi özel ambalajında bulunuyor ve sadece tek bir kişinin kullanımına hitap ediyor. Dolayısıyla bu malzemelere sizden başkası temas etmiyor. Aynı zamanda ekolojik yöntemler ve ham maddeler kullanılarak üretilen bu çevre dostu ürünler sayesinde pandemi dönemindeki hijyenimizi rahatlıkla koruyabiliriz.

Örneğin, çalışan aile bireylerinin kullandığı temizlik eşyalarının diğer kişilerden ayrı tutulması bu süreçteki en büyük hassasiyetler arasında. Bunu da tek kullanımlık kağıt havlularla pekala sağlayabilirsiniz. Ayrıca sadece evlerde değil; otel, hastane ve restoran gibi halka açık ve insan trafiğinin çok olduğu mekanlarda da bu uygulamalar özenle ve büyük bir dikkatle yürütülüyor. Buralardaki tek kullanımlık nevresim takımları, el ve ayak havluları, terlikler, tek kullanımlık plastik bardak, küçük paketler halindeki tuz ve karabiber, tekli paketler halindeki kürdanlar, tek kullanımlık dezenfektan paketleri ve kullan-at çatal bıçaklar misafirlerin ve müşterilerin rahatı ve hijyeni için büyük bir öneme sahip. Bu ürünlerin bir diğer faydası da antibakteriyel olması. Böylece tek kullanımlık çevre dostu ürünler, kişileri virüs, bakteri ve mikrop gibi zararlılardan korumada da destek oluyor.

Kullan-At Ürünleri Avantajı

Kullan-at ambalajların faydası pek çok yönden incelenebilir. Hem sağlık hem de kullanım kolaylığı anlamında değerlendirilen bu ürünler aynı zamanda çevreye duyarlı ham maddeleri ile de sıklıkla tercih ediliyor. Pandemi süreci boyunca virüsün yayılımını engellemek için yapılan tüm çalışmaları takip ederek tekrar imalat sürecine giren ambalaj üreticileri, tek kullanımlık ürünlerin üretimine hassasiyetle devam etmekte. Neredeyse her hanede, kurumda ve işletmede kullanılan tek seferlik ürünlerin avantajlarından en çok öne çıkanlarsa şöyle:

  • Sıvı bariyerleri vardır. Emici özelliğe sahiptir.
  • Dökülmelere ve sıvı kontaminasyonuna toleranslıdır.
  • Bakteri ve virüslere karşı koruma sağlayan bu ürünler aynı zamanda ekolojiktir.
  • Gıda ile temasa uygundur.
  • Cildi tahriş etmez.
  • Hava akışını sağlar ve hasta kimselerin kullanımına uygundur.
  • İşletmeleri elektrik, su ve deterjan gibi pek çok maliyetten kurtarır.
  • Geri dönüştürülebilirdir.

COVID-19 Pandemisi ve Sonrası Ambalaj Endüstrisi

Kısacası, COVID-19 pandemisi, ambalaj sektöründe meydana gelen tek kullanımlık ürünlere yönelik talep artışını sürdüreceğe benziyor. Tek kullanımlık paket üretimi yapan firmalar, artan talepleri karşılayabilmek üzere var güçleriyle çalışmakta. Çevre dostu ham maddeler ve teknikler kullanılarak imal edilen tüm bu ambalajlar sayesinde dünyanın her yerindeki kullanıcıların kişisel hijyenleri kolaylıkla sağlanabilir. Gerek kese kağıtları gerek kağıt havlular gerek seyahat boy dezenfektanlar gerekse tek kullanımlık maskeler tercih ederek sizin ve sevdiklerinizin sağlığına katkı sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir