morpack-blog

Pelur Kağıt Nedir?

Pelur Kağıt Nedir?

Yeni bir ayakkabı aldığınızda ya da birine kaliteli bir çikolata göndermek istediğinizde, ambalajın veya kutunun içinde ince ve yarı saydam bir kağıt göreceksiniz. İşte paketlemede sıklıkla kullanılan bu ince ve narin malzemenin adı, pelur kağıt. Aksesuardan tekstile, gıdadan süslemeye pek çok alanda kullanılan bu kağıt türü son derece şık ve premium bir görüntü oluşturuyor. Pelur kağıtları kullanarak ürünlerinizi sarabilir ve koruyabilirsiniz. Günümüzde pek çok farlı ölçülerde üretilen ve satışa sunulan bu kağıtların en sık tercih edilen boyutu 50×70 cm ve 70×100 cm olanlar. Paketlemenin göz bebeği olan pelur kağıdı daha yakından tanımak için yazımızın devamını okumaya ne dersiniz? Pelur kağıt nerelerde kullanılır ve ne gibi faydalar sağlar, gelin hep beraber öğrenelim.

Pelur Kağıt Nerelerde Kullanılır?

Pelur kağıt ne demek, sorusuna cevap verdiğimize göre sıradaki konumuza geçebiliriz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi pelur kağıt günümüzde neredeyse her sektörde ambalaj kağıdı olarak kullanılmakta. Zira bu ürünler her türlü renkte ve ebatta üretilebildiği gibi gıdayla temasa da uygun. Bazı alanlarda diğerlerine nazaran daha fazla kullanılsa da pelur kağıttan en sık faydalanılan sektörler arasında:

  • giyim ve tekstil,
  • gıda,
  • kuyum,
  • matbaa,
  • tarım,
  • endüstri

gibi farklı sektörleri saymak mümkün. Gördüğünüz üzere çok amaçlı kullanım için gayet uygun lan bu kağıt türü %100 selülozdan üretiliyor. Şık ürün paketlemesi görmek istiyorsanız, pelur kağıttan daha iyisi yok! İnce ve zarif yapısı sayesinde bu kağıdın en sık görüldüğü alanları sizin için derledik. Pelur kağıdı ile neler yapılır, merak ediyorsanız yazımızın devamını okumanız yeterli.

Lüks Giyimde Pelur Kağıt

Her daim kalite kokan ve birtakım önceliklerinden vazgeçmeyen lüks giyim markaları, ürünlerinin paketlemesinde pelur kağıdı sıklıkla kullanmayı tercih ediyor. Paha biçilmez ipek gömlekler, keten pantolonlar, pamuk sweatshirt’ler, deri ayakkabılar kendi paketleri içinde pelur kağıtlara sarılıyor. Bu sayede ürünler hem daha temiz ve korunaklı kalıyor hem de son derece şık ve üst düzey görünüyor. Üstelik son yıllarda artan e-ticaret alışverişleri de lüks markaların pelur kağıt kullanımını destekler nitelikte.

Parti Süslemelerinde Pelur Kağıt

Pelur kağıt hem son derece hafif hem de kolay şekil alabiliyor. Bu sebeple doğum günü, kutlama ya da herhangi bir özel günde parti süslemesi olarak kullanılmaya oldukça elverişli. Pelur kağıttan uçuş uçuş ve püsküllü modeller üretebilir, mekana şık ve renkli bir hava katabilirsiniz. Özellikle çocuklar için düzenlenen özel davetlerde pelur kağıtları kullanmayı unutmayın!

Pelur Kağıt Çiçek Yapımı

Pelur kağıt çiçek yapımıdüşündüğünüz kadar zor değil! Burada verdiğimiz bilgileri kullanarak birkaç dakika içinde kağıttan çiçek yapımının incelikleriniz öğrenebilirsiniz. Buyurun, başlayalım!

  • Öncelikle dilediğiniz renkte birkaç pelur kağıdı üst üste koymalısınız.
  • Daha sonra bu kağıtları yelpaze yapar gibi katlayın.
  • Katlama işleminin ardından katlanmış pelur kağıtları tam ortadan bir lastikle bağlamanız gerekiyor.
  • Daha sonra kağıdın açıkta kalan her iki tarafını, uçlar sivri olacak şekilde kesin. Böylece çiçeğiniz çok daha güzel görünecek.
  • Daha sonra lastiğin içinden bir adet kurdele ya da rafya kağıdı geçirin. Bu sayede çiçeğinizi dilediğiniz yere asabilirsiniz.
  • Şimdi sıra son adımda. Pelur kağıdın her iki tarafını açmaya başlayın. Rastgele açacağınız kağıtlar o kadar güzel görünecek ki siz de şaşıracaksınız. İstediğiniz mekanda kullanacağınız solmayan çiçekleriniz artık kullanıma hazır.

Pelur Kağıdının En Tatlı Hali: Çikolata Paketleri

Pelur kağıdı nerede kullanılır, sorusunun bir diğer cevabı da çikolata paketlemesi. Özellikle birinci sınıf markaların çikolata paketlerinde ve ambalajlarında kullanılan pelur kağıdı çeşitleri ile şık bir görüntü elde etmek mümkün. Tüketicinin gözünde “özel ürün” algısı da yaratan bu paketleme malzemesi ile çikolata ve şekerlemeleri hem dış etkenlerden koruyabilir hem de zarif gösterebilirsiniz.

Çiçekçilikte Pelur Kağıt

Pelur kağıdın en çok yakıştığı alanlardan biri de çiçekçilik. Rengarenk çiçeklerin arasında bir de bu şık ve narin paketleme malzemesini yerleştirdiğinizde, ürün tadından yenmez bir hal alıyor. Çoğunlukla hediye olarak tercih edilen çiçeklerin sarılmasında ve paketlenmesinde çoğu marka tarafından pelur kağıt türleri kullanılmakta. E, pelur kağıt özelliklerini düşündüğümüzde hiç de haksız sayılmazlar. Düşünsenize, rengarenk pelur kağıtlara sarılmış mis kokulu zambaklar, kocaman güller, zarafet timsali lilyumlar ve sukulentler size hediye olarak geliyor. Kim böyle bir zarafetten etkilenmez ki?

Pelur Kağıt Özellikleri ve Avantajları

Pelur kağıdı özellikleri itibarıyla pek çok alanda kullanılabiliyor. Bu özellikleri madde madde sıralamak gerekirse, şu şekilde belirtmek mümkün.

  • Pelur kağıt, doğası gereği ince ve yarı saydamdır.
  • Pelur kağıtlar son derece hafif ve uçuş uçuştur.
  • Pelur kağıdın düz ve soğan olmak üzere iki cinsi mevcuttur.
  • %100 selülozda imal edildiği için gıda da dahil pek çok ürünün paketlenmesinde ve sarılmasında kullanmaya elverişlidir.
  • Pelur kağıtların boyası, paketlendiği ürüne bulaşmaz.
  • Farklı ebatları ve renkleri bulunur.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra pelur kağıt kullanarak pek çok fayda elde etmeniz mümkün. Zira bu kağıt yukarıda sıraladığımız olumlu özellikleri sayesinde birçok bakımdan avantaj sağlıyor. Gelin, bakalım pelur kağıdın 5 kullanım faydası nelermiş.

  1. Üretim maliyeti az olduğu için markaların giderlerini olumlu etkiler.
  2. Üzerine logo basılarak harika bir reklam malzemesine dönüşebilir.
  3. Müşterilerinizin gözünde kolaylıkla “kaliteli”, “birinci sınıf” imajı oluşturabilirsiniz.
  4. Değerli takıların sarılmasında da kullanılan pelur kağıtlarla ürünlerin çizilmesini engelleyebilirsiniz.
  5. İnce yapısı sayesinde kavrayıcılığı artan pelur kağıtları değerli eşyaların sarılmasında kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir