morpack-blog

Satışları Artıracak Logolu Ambalajlarla Hedefinizi Yükseltin

KOBİ’ler ve Küçük Girişimciler Buraya! Satışları Artıracak Logolu Ambalajlarla Hedefinizi Yükseltin!

Her patronun hayali, işleri büyütüp daha geniş pazarlara açılmak. Bu, devasa ekiplere sahip büyük şirketler için kısa vadede gerçekleşebilecek bir durumken söz konusu KOBİ’ler olduğunda süreçler uzayıp zorlaşabilir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler olan KOBİ’ler, büyük firmalara kıyasla daha az sayıda ekiple ve daha kısıtlı bütçelerle çalışır. Dolayısıyla onlar için işleri başarmak, daha farklı teknikler gerektirebilir. Biz de bu yazımızda logolu küçük girişimcileri ve KOBİ’leri ilgilendirecek logolu ambalaj kullanımından ürün çeşitliliğine çeşit çeşit satış artırma taktiklerinden bahsettik. Siz de KOBİ’ler ve girişimcilik konularının satış artırma kısmı ile ilgileniyorsanız yazımızın devamındaki başlıkları okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Mevcut Ürünleri Geliştirin veya Yenilerini Üretin

Her ne satıyorsanız satın müşteriler her zaman daha fazlasını ve daha yenisini isteyecektir. Dolayısıyla KOBİ iseniz ve işinizi büyütmek için çalışıyorsanız bu durumu göz önünde bulundurmanızda fayda var. Müşterilerin gözünde sizin alametifarikanız nedir? Sizi rakiplerinizin içinden alıp başka bir kareye koyan ürünler veya hizmetler var mı? Müşteriler neden sizi tercih etmeli? Bu soruların cevabını bulmak işin ilk adımı. Daha sonra yeni ürünlerinizi müşterilere göndermek için kullandığınız ambalajlara değinmeliyiz. Sırada KOBİ’lerin işini büyütmesinde oldukça etkili olan baskılı poşetler veya karton torbalar yer alıyor. Okumaya devam edin!

Logolu Ambalaj Kullanın

Ne satmak istediğinize karar verdiniz. Peki, bunu müşterilerinize gönderirken hangi ambalajları kullanmalısınız? Sıradan poşetler ya da karton kutular işinizi elbette görebilir. Ancak büyümek için daha fazlasına ihtiyacınız var. İşletmenizin adının yazılı olduğu baskılı ambalaj poşetler, karşı tarafa sizin kim olduğunuza dair güçlü sinyaller gönderir. Ayrıca bu sinyallerin uzun süre bilinçaltında kaldığını hatırlatmak isteriz. Kendinizden pay biçin; aklınıza durduk yere bir marka adı geldiği olmuyor mu? Gördüğünüz gibi baskılı ambalaj kağıdı, küçük girişimcilerin ve KOBİ’lerin dışarıdaki dünyaya sesini duyurmasının etkili bir yolu. Siz de ambalaj baskı tekniklerine başvurarak firmanıza özel logolu kraft çantalar ürettirebilir, müşterilerinizin nezdinde yükselebilirsiniz.

Hatta sattığınız ürünlerin paketlerini de logolu yaparsanız, bonus puan kazanarak bir üst seviyeye bile yükselebilirsiniz. Profesyonel görünmenin ilk şartı kurumsal kimlik oluşturulmasından da geçtiği için sadece size özel baskılı plastik ambalajlar sayesinde müşterileriniz özel hissedecektir. Bu da aklınızın bir köşesinde bulunsun!

Güçlü Bir Ekip ile Çalışın

İyi bir satış ekibi, firmanın kalbi demektir. İşinde istekli, kendine güveni olan ve işi sizin gibi sahiplenecek insanlar ile çalışarak satışlarınızı katlayabilirsiniz. İster internet üzerinden ister fiziksel mağazalarda satış yapın bünyenizde her daim çözüm odaklı ve güler yüzlü satış elemanları barındırmaya özen gösterin. Siz karşınızdakine nasıl bakarsanız onlar da size öyle bakar.

Hedef Kitlenizi Tanıyın

Sizin sattıklarınızla ilgilenen onları satın almak isteyen kişiler kimler? Doğru hedef kitlenizi bulmak ve elinizde tutmak için iyi bir CRM sistemi kurmanız size harika sonuçlar getirebilir. Doğru kitleyi bulduktan sonra onlarla iletişimde kalabilmenizin en etkili yolu olan CRM sistemleri, karşınızdaki insanlarda size yönelik memnuniyet ve sadakat oluşturmanızı da sağlayacaktır.

Satış Kanallarınızı Genişletin

Büyük düşünmek, büyümenin ilk adımı. Sadece fiziksel mağazacılık yaparak para kazanıyorsanız sınırları zorlamanın zamanı gelmiş demektir. İnternet üzerinden satış yaparak mevcut müşterilerinize yenilerini eklemeniz an meselesi. Online alışveriş platformlarına dahil olarak açık pazar iş modelini deneyimleyebilir, hatta sosyal medya kanalları üzerinden bile ürün ya da hizmet satışı yapabilirsiniz. Siz yeter ki isteyin, kanallar önünüzde!

Güvenilir Olun

İster online ister değil her nerede satış yaparsanız yapın doğru bilgiler vermeyi asla ihmal etmemelisiniz. Ürün ya da hizmetleriniz hakkında net olduğunuzda iptal ve iadelerin azalacağı gibi müşterileriniz sizi daha çok tercih etmeye başlayacaklardır. Çünkü insanlar çoğunlukla güvendikleri yerlerden alışveriş etme eğilimdedir.

Ürünlerinizin Tanıtımını Yapın

İş sadece satmakla bitmiyor. Bu ürün ya da hizmetleri, dışarıda müşteriniz olabilecek kişilerin gözüne sokmanız da lazım. Bunu da en naif şekilde yapacaksınız ki kimseyi rahatsız etmeyin. Online satış yapıyorsanız dijital reklamcılıktan faydalanmak iyi bir fikir olabilir. Bu kanallarda reklamlarınızı kaç kişinin gördüğü ya da kaç kişinin reklamlarınızla etkileşime girdiği bilgilerini rahatlıkla alabilirsiniz. Bu bilgiler doğrultusunda da hangi ürünlerin ilgi gördüğünü hangilerinin geliştirilmeye açık olduğunu anlamanız mümkün.

Logolu Poşetlerin Avantajları

Buradan da anlaşılacağı üzere logolu poşetler, büyük markalarda olduğu gibi KOBİ ve küçük girişimciler için de satış arttırıcı unsurlar arasında yer alıyor. Firmaların kurumsal kimlikleri içinde küçük bir parça olsalar da baskılı ambalaj ürünleri ile büyümek mümkün. Aşağıdaki maddelerde baskılı ambalajların müşteriler ve firmalar için avantajlarını sıralamaya çalıştık.

  • Markanıza özel alışveriş hissiyatı uyandırır.
  • Kurumsal kimliğin bir parçasıdır.
  • Firmanız hakkında müşterilerin gözünde profesyonel bir imaj yaratır.
  • Müşterilerin sizinle ilgili iletişim bilgilerine kolayca ulaşabilmelerini sağlar.
  • Toptan üretim imkanı bulunduğu için KOBİ’ler için de ulaşılabilirdir.
  • Firmanızın bilinirliğini artırır.
  • Daha profesyonel görünmenize yardımcı olur.
  • Büyük bir marka olmanın ilk adımlarından birini oluşturur.
  • Rakipleriniz arasında öne çıkmanıza olanak tanır.
  • Pazarlama çalışmalarında büyük fayda sağlar.

Ayrıca internet üzerinden satış yapmanın yollarını anlattığınız Instagram ve Evden Satış Yapanlar için Ambalaj Malzemeleri Nelerdir? konulu blog yazımız için tıklayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir