morpack-blog

İşletmenizin Özel Hediyeleri İçin Farklı Paketleme Seçenekler

İşletme hediyeleri; müşteri memnuniyetini artırmak, iş dünyasındaki bağları güçlendirmek ve marka adını duyurmak için etkilidir. İş birliği yapılan diğer işletmelerle ilişkileri pekiştirmek, ürünleri satın alan müşterilere jest yapmak işletmenin marka imajını güçlendirir. İşte özel hediyeler için farklı paketleme seçenekleri.

Rengârenk Pelur Kâğıtlarla Sararak Paketleme

Hediyeleri paketlerken uygun malzemeleri kullanmak hem estetik görüntü hem güvenli taşıma açısından faydalı olur. Örneğin takı, toka, kozmetik eşya, anahtarlık, magnet, cep boy ajanda gibi küçük boyutlu hediyeler için renkli pelur kâğıdı kullanılabilir. Aynı zamanda paketin içine eklemek veya üzerine yapıştırmak için pelur kâğıdına uygun bir renkteki desenli teşekkür kartı kullanmak da pakete şık bir detay katar.

Doğum Günlerine Özel Paketleme Seçenekleri

Müşterilerin veya ortakların doğum günlerinde hediye göndermek işletmenizin birlikte iş yaptığı kitleyi önemsediğini gösterir. Doğum günlerine özel hediyeler için kullanabileceğiniz paketleme malzemelerden bazıları şunlardır:

Hediyeler İçin Baskılı Kutular Kullanmak

Hediyenin değerini artıran etkenler arasında ürünlerin kaliteli ve kullanıcıya özel olması bulunur. Hediye seçimi her zaman küçük ve hafif yapıda olmayabilir. Örneğin kitap, parfüm, bardak, saat, ürün numuneleri en sık kullanılan hediye seçeneklerinden bazılarıdır. Bu gibi ağır veya hassas ürünler için paketlemelerin daha sağlam olması gerekir. Bu bakımdan kraft karton kutular ideal bir seçim olabilir. 

Kutunun üstünde işletmenin adının yer aldığı baskılı kutuları tercih etmek hem hediyelerin güvenli bir şekilde sahiplerine ulaşmasını sağlar hem marka adını daha görünür kılar. Benzer şekilde bir set hâlinde çeşitli eşyalardan oluşan bir hediye kutusu yapmak için baskılı taşıma kolilerinden yararlanmak da ideal bir seçim olur.

Hediye Kutularını Paketleme Kâğıtlarıyla Zenginleştirmek

Kişisel teşekkür notu eklenen ve işletmenin kimliğini yansıtan logolu kutuyu daha şık bir hâle getirmek de mümkün. Örneğin paketlenen kutunun üzerine iş birliği yapılan şirket veya ortak için özel bir paketleme kâğıdı seçilebilir. Yeni bir anlaşma imzalandığında ya da birlikte yapılan iş daha ileri bir noktaya taşındığında ortaklar bir hediyeyle tebrik edilmek istenebilir. Söz konusu hediyeye bir kutlama havası katması için kutuyu confetti hediye paketleme kâğıdıyla sarmak hediyeyi sıradanlıktan uzaklaştırır.

Hediyelere Samimi Bir Hava Katmak İçin Desenli Kutular Tercih Etmek

Desenli kutular, içerdiği hediyenin son derece özel olduğunu vurgular. Özellikle kişisel tercihlere uygun olan; iş yapılan sektöre veya ortaklar arasındaki anlaşmalara atıfta bulunan seçenekler özgünlüğü artırır. Bu vurguyu vermek için hazır desenli kutular kullanılabileceği gibi baskıyla özelleştirilebilen seçenekler de tercih edilebilir. Dilerseniz markanızın renkleri ve logosuyla uyumlu desenler seçerek onu etiketlerle tamamlayabilir, görsel çekiciliği artırabilirsiniz.

Gıda ve Hijyen Hediyelerinde Kullanılabilecek Paketleme Seçenekleri

İşletmeler gönderdikleri hediyeleri atıştırmalık, çay/kahve, küçük sabunlar ve benzeri ürünlerle zenginleştirmek isteyebilir. Bunun yanı sıra işletme; gıda, kozmetik veya hijyen işiyle uğraşıyor olabilir. Bu noktada gönderilen hediyelerin deforme olmadan, zarar görmeden sahibine ulaşması için paketleme aşaması önem gerektirir. Gıda, hijyen ve kozmetik hediyelerini güvenli bir şekilde paketlemek için kullanılabilecek koruyucu ürünlerden bazıları şunlardır:

  • Balonlu naylon (pat pat naylon),
  • Airbed kavanoz koruyucu,
  • Airbed cam şişe koruyucu,
  • Bantlı balonlu torba,
  • Bantlı balonlu zarf.

Bu ürünleri kullanmak yiyecek ve hijyen malzemelerinin ezilmesini, parfüm gibi hediyelik eşyaların kırılmasını engeller. Koruma malzemelerini kullandıktan sonra paketi pelur kâğıt ya da paketleme kâğıtlarıyla renklendirerek şık bir görüntü yaratmak da mümkündür. 

tamamlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir