morpack-blog

Sürdürülebilir Ambalaj Seçenekleri: Hem Çevreye Hem Markanıza Katkı

Küresel ısınma ve iklim krizi, çevresel sorunların tüm insanlığı etkilediğini gösterdi. Bu da birçok alanda daha sürdürülebilir seçimler yapılmasını gerektiği yönünde bir farkındalık yarattı. Son yıllarda yalnızca hükûmetler değil, işletmeler hatta bireysel tüketiciler de çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak politikalar üzerinde durmaya başladı. Tüketiciler; çevre bilinci yüksek, sürdürülebilir alternatifler kullanan işletmelere yöneliyor. Üretimden ambalaj kullanımına kadar tüm süreçlerde daha sürdürülebilir seçimler yapmak mümkün.

Sürdürülebilir Ambalaj Ne Demek?

Sürdürülebilir ambalaj; bir ürünü taşımak, sunmak veya korumak için kullanılacak ambalajın doğaya zarar vermeden üretilmiş olmasını, özellikle çevresel sürdürülebilir kriterlerine uygunluğunu ifade eder. Kullanılan malzemelerin biyolojik olarak parçalanamayan plastik atıklardan oluşmadığını gösterir.

Plastic Oceans’ın verilerine göre plastik kullanımının yaklaşık %40’ı ambalajlardan geliyor. Bu sebeple doğada çözünebilen ya da geri dönüştürülebilen malzemelerden yapılan ambalajları tercih etmek son derece önemli. Kullanılan malzemenin hafifliği de sürdürülebilirlikle yakından ilişkilidir. Daha ağır ve kalın malzemelerden oluşan paketlerin taşınma aşamalarında çok daha fazla enerji harcanır. Daha hafif ambalajların çevreye etkileri dolaylı yoldan da azalır.

Siz de markanız için sürdürülebilir ambalajlar kullanarak müşterilerin giderek artan yeşil malzeme talebine cevap verebilir, çevresel sürdürülebilirlik anlamında önemli bir adım atabilirsiniz.

Hafif ve Şık: Pelur Kâğıdı

Pelur kâğıtlar, bitkilerin doğal yapısında bulunan ve doğada tamamen çözülebilen bir madde olan selülozdan üretilir. Çeşitli renk ve desenlerdeki pelur kâğıtları giyim, aksesuar, kozmetik, çiçekçilik gibi birçok farklı sektörde kullanmak mümkündür. Hafif yapısı ve düşük maliyetiyle pelur kâğıdı, ürünlerinizi hem korur hem şık bir görüntüyle tüketiciye ulaşmasına yardımcı olur.

Yüksek Dayanıklılık ve Az Hacim: Koruyucu Dolgu Ambalaj Kâğıdı

Mutfak gereçleri, elektronik cihazlar gibi kırılmaya müsait ürünleri paketlerken de plastik kullanımını en aza indirmek mümkün. Açıldığında hacmi %40’a kadar artan petek desenli ambalaj kâğıtlar, kargo gönderimlerinde meydana gelebilecek hasarı önlemeye yardımcı olur.

Bu ambalaj malzemesi, doğada tamamen çözünebilen, geri dönüştürülebilir özelliğe sahiptir. Ürünlerinizi paketlerken ayrı bir kesim aleti gerektirmez ve elle kolayca bölünebildiği için paketleme verimliliğinizi artırır. Paketleme ve tüketiciye ulaştırma süreçlerinde enerjiden tasarruf etmenize yardımcı olur.

Uzun Mesafe Gönderileriniz İçin İdeal: e-Ticaret Kutuları

Ürünlerinize göre farklı boyutlarda tercih edebileceğiniz kutular, uzun mesafelerdeki teslimatlarınız için uygundur. Atık kâğıtlar ve samanın değerlendirilmesiyle üretilen saman fluting kâğıtlarla sağlamlaştırılan kutular, hem çevre dostu hem oldukça dayanıklıdır. Büyük, orta, küçük; desenli, desensiz veya logolu, logosuz seçenekler arasından markanız için ideal olan e-ticaret kutularını tercih edebilirsiniz.

Geri Dönüşüm Harikası: Kraft Poşet ve Çantalar

Plastik benzerlerinin aksine kraft poşet ve çantalar, %100 doğa dostudur. Çöpe atılmadan önce başka bir paketleme ürününde tekrar kullanılabilir. Doğaya bırakıldığı durumdaysa kısa sürede kendiliğinden çözünür.

Plastic Ocean verilerine göre her sene, dünya çapında yaklaşık 500 milyar plastik poşet kullanılıyor. Bu sayının azaltılması için ürünlerinizin paket servisinde de kullanabileceğiniz kraft çantaları tercih edebilirsiniz. Burgu ya da düz saplı, çeşitli boyutlarda tercih edebileceğiniz kraft çantalar müşterileriniz tarafından da birkaç kez kullanılabilir.Özellikle e-ticaret gönderilerinizde ürünlerin hem paketlenmesi hem kargoya verilmesinde plastikten kaçınabilirsiniz. Farklı boyutlarda kraft kargo poşetleri içinden ihtiyacınız olanı seçtikten sonra bant kısmını kullanarak paketlemeyi tamamlayabilirsiniz. Bu şekilde paketlenmiş ürünler kargo firmaları tarafından direkt kabul edildiği için yeniden poşete konulmaz. Bu sayede plastik kullanımını en aza indirmiş olursunuz.

Renkli ve Sürdürülebilir: Kırpık Kâğıtlar

Taşınırken zarar görebilecek ürünlerinizi korumak için plastik köpük ve benzeri ürünler yerine kırpık kâğıtları tercih edebilirsiniz. Paketlerken kullandığınız miktara göre koruyuculuğu artan bu kâğıtlar ürünlerinizi taşınma esnasındaki sarsıntılardan ve küçük darbelerden korur. Tamamen geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilen bu kâğıtlar, benzer işlev gören plastiklere kıyasla çok daha sürdürülebilirdir. Farklı renklerde tercih edebileceğiniz kırpık kâğıtlar, markanızın daha profesyonel görünmesini sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir