morpack-blog

Instagram ve Evden Satış Yapanlar için Bilgiler ve Ambalaj Malzemesi Fikirleri

Instagram ve Evden Satış Yapanlar için Bilgiler ve Ambalaj Malzemesi Fikirleri

Internet, artık yediden yetmişe herkesin elinin altında bulunan neredeyse sınırsız bir kaynak. İster sadece eğlenme için ister çalışma aralarında kafanızı dağıtmak için olsun hepimiz sosyal medya mecralarında vakit geçiriyoruz. Ancak bu, bazılarımız için sadece bundan ibaret değil. İnternetteki vakti, nakde çevirmek isteyenler için sosyal medya kanalları, hizmette sınır tanımıyor. Biz de bu yazımızda, günde milyonlarca ziyaretçisi olan Instagram üzerinden satış yapmak isteyenler için ambalaj malzemeleri seçeneklerini incelemeye aldık. Bu malzemeleri kullanarak potansiyel müşterileriniz üzerinde büyük bir etki bırakabilir, satışlarınızı katlayabilirsiniz. Instagram üzerinden satılacak ürünleri yerleştireceğiniz paketleme ürünlerine değinmeden önce bunları kısaca tanıyalım.

Ambalaj Malzemeleri Nelerdir?

Ambalaj malzemesi nedir, sorusunun yanıtı aslında sorunun içinde saklı. Ürünleri saklamak, ürünler hakkında bilgi vermek amacıyla kullanılan paketlerin imal edildiği ürünlere ambalaj malzemesi deniyor. Kartonlar, plastikler, camlar bu ürünlerden en çok kullanılanları. Eğer ambalaj paketleme malzemelerinin bir listesini yapacak olsaydık liste şu şekilde görünürdü:

  • Metal ve plastik kapaklar
  • Ahşap sandıklar
  • Cam şişeler
  • Karton ve kraft kutular
  • Polipropilenler (PE)
  • Polivinil klorürler (PVC)
  • Polistiren (PS)
  • Poliester (PET, PETP)
  • Poliamid (PA)
  • Fleksibl (Esnek) ambalajlar (kağıt, plastik)
  • Alüminyum folyolar
  • Etiketleri
  • Streç Filmler
  • Kağıtlar

Ayrıca paket çeşitleri hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa Ambalaj Nedir? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? konulu blog metnimiz, ilginizi çekebilir.

Tüm bu ürün grupları, ambalaj malzemelerinin ham maddesini veya çeşidini anlatmak için yeterli olacaktır. Bu liste ile ambalaj malzemeleri nelerdir, sorusuna da yanıt vermiş oluyoruz. Ancak ambalaj malzemelerinin seçimini, kullanım amacı belirliyor. Eğer bir lokanta işletiyor ve paket servisi de yapıyorsanız sıcak sıvıları taşıyabilecek kapasiteye ve niteliğe sahip bir karton kap seçmelisiniz. Beyaz eşya satan ya da üreten bir firmaysanız ise son derece dayanıklı karton koliler işinizi görecektir. Ürün seçimini yaptıktan hemen sonra da kalite kontrol testleri geliyor. Ambalajların kullanımı esnasındaki olumsuzlukları önceden önlemek bakımından bu denetimlerin önemi büyük. Bunun gibi örnekler arttırılabilir elbette. Size düşen, ürettiğiniz ya da satışını yaptığınız ürünler için doğru ambalaj malzemesini bulup satın almak.

Instagram’dan Satış Nasıl Yapılır?

2010 yılının Ekim ayından beri tüm dünyadaki insanların fotoğraf ve video paylaşımları yaptığı sosyal bir mecra olan Instagram’da siz de ürün satarak para kazanabilirsiniz. Zira Instagram’da sadece video ya da fotoğraf paylamayı sağlayan platforma ek olarak InstaShop özelliği de mevcut. Gerekli ambalaj malzemelerinin yanı sıra Instagram’dan satış yapmanın püf noktalarına da değineceğimiz bu yazımızda işinize yarayacak pek çok bilgiye ulaşmanız mümkün. Instagram’dan satış teknikleri konusu için yerlerinizi alın. Hazırsanız başlıyoruz!

  • Ürüne Karar Verin: Instagram’dan satış yapmak için öncelikle kullanıcılara ne sunacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Her anneye lazım olacak bebek ürünleri mi, popüler markaların kıyafet ve ayakkabıları mı, miniklerin bayılacağı doğum günü pastaları mı, en ilginç hediyelik eşyalar mı? Bu aşamayı başarıyla geçtiğinizde ikinci adım olan gözlemleme geliyor.
  • Gözlem Yapın: Sizin gibi Instagram’dan satış yapan diğer firmaları gözlemlemek, rakiplerinizi daha yakından tanımak adına son derece faydalı. Onlar ne satıyor? Hangi konuda başarılılar? Ürün lojistiği anlamında nasıl bir yöntem izliyorlar? Ürünlerin fotoğraflaması nasıl? Bunun gibi pek çok konuda yapacağınız gözlemler, kendi işinizi yapmaya başladığınızda size rehberlik edecektir.
  • Alışveriş Edin: Potansiyel rakiplerinizi sadece gözlemlemek yetmez. Onlardan yapacağınız alışverişlerde, hangi ürünü neyle paketlemişler ya da paketleme malzemesi olarak neyi tercih etmişler, kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Instagram’daki firmalardan alışveriş etmek bu bağlamda kişisel deneyim elde etmeniz için son derece yararlı.
  • Hedef Kitlenizi Belirleyin: İlk üç aşamayı tamamladığınızda, artık siz de kendi müşterilerinize oynamaya hazırsınız demektir. Ancak bu müşteriler kim olacak? Sizin satış yapmayı hedeflediğiniz kitle kimlerden oluşuyor? Yaş aralığı ve cinsiyet sınırınız olacak mı? Sosyal sınıf sizin için önemli bir kriter mi? Tüm bu soruları yanıtladığınızda hedef kitleniz şekillenmeye başlayacak.
  • Hesap Açın: Artık Instagram’daki dükkanınızın inşasını yapmaya hak kazandınız. Hemen bir hesap açarak ilk adımı atın. Bunun için iyi bir marka ismi ve domain’i bulmanız gerekecek. Bunu da kısa bir araştırmayla hızlıca halletmeniz mümkün. Instagram’da işletme hesabı açtığınızda birçok avantajdan da yararlanış oluyorsunuz. Etkileşim, Gösterim, Takipçi, Kaydetme, Mesaj gibi markanız için önemli olan raporlar, bu avantajlardan sadece bazıları.
  • Güvenilir Ödeme Yöntemleri Seçin: Tabi ki müşterilerinizin nezdinde sizi yüceltecek en önemli aşama ise güvenli ödeme seçeneği sunmanız. Siz güvenle alışveriş edemeyeceğinizi hissettiğiniz bir dükkana adım atar mıydınız? Cevabı tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Aynen fiziksel mağazacılıkta olduğu gibi Instagram üzerinden alışveriş yapacak kitle için de en önemli kriterlerden biri ödeme seçenekleri oluyor. Güvenilir sanal POS cihazlarını tercih ederek işe başlayabilirsiniz.
  • Etkileyici Görseller Yükleyin: Instagram’dan alışveriş edecek kişilerin, ürünleriniz hakkında edindikleri ilk izlenimi, ürün fotoğrafları verecek. Dolayısıyla ürünlerinizin fotoğraflamasını profesyonel düzeyde tutmanızda fayda var. Devamlı müşteriler elde etmenin önemli bir yolu, kaliteli görsellerden de geçiyor, unutmayın!

Evden Satış Yapmak için Gerekli Olan Paketleme Malzemeleri

Evden satış yapmak isteyenlerin kullanabilecekleri paketleme ürünleri arasında en çok tercih edilenleri sizin için sıraladık. Bu listeden yardım alarak uygun olanları kendi işinize uyarlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir