Kargo Paketleme Hakkında Bildiklerinizi Unutun! Satış Arttıracak Paketleme Tüyoları Burada
İster yurt dışı ister yurt içi kargo paketleme konusunda aklınıza takılan soruları, bu yazımızda detaylıca cevaplamaya çalışıyoruz. E-ticaret alanında faaliyet gösteren firmalar ve üçüncü parti lojistik şirketlerinin mutlaka bilmesi gereken kargo paketleme süreçleri ve bu alanda kullanılan malzemelerin neler olduğuyla ilgili ayrıntılar için hazırlanın! Kargo paketleme nasıl yapılır, sorusunun kapsamlı yanıtını, yazımızın devamında sizler için derledik. Gelin, hep birlikte öğrenelim.
Kargo Nasıl Paketlenir?
Kargo nasıl paketlenir, konusunu detaylandırmaya başlamadan önce bu işte kullanılan kargo paketleme ürünlerine göz atmakta fayda var. Farklı sektörden şirketlerin ürünlerini alıcıya gönderirken kullandıkları ambalajların ne olduğunu, aşağıdaki listede görmek mümkün.
Kargo Paketleme Ürünleri
En sık tercih edilen kargo paketleme ürünlerini sizin için listeledik.
- El Geçmeli Kargo Poşeti
- Baskılı El Geçmeli Kargo Poşeti
- Özel Üretim El Geçmeli Kargo Poşeti
- Şeffaf Kargo Poşeti
- Baskılı ve Şeffaf Kargo Poşeti
- Renkli Kargo Poşeti
- Renkli ve Cepli Kargo Poşeti
- Baskılı ve Renkli Kargo Poşeti
- Cepli Kargo Poşeti
- Cepsiz Kargo Poşeti
- Baskılı ve Cepsiz Kargo Poşeti
- Ekonomik Cepsiz Kargo Poşeti
- Fatura Cebi
- E-ticaret Kutusu
- Büyük ve Küçük E-ticaret Kargo Kutuları
- Baskılı E-ticaret Kargo Kutusu
- Özel Kesim Kargo Kutusu
Bu paketleme ürünleriyle tanıştığınıza göre kargo paketleme nasıl yapılır, konusuna geçiş yapabiliriz. Bir kargo paketinin nasıl hazırlandığını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki maddeleri okuyarak bu konuda bilgi edinebilirsiniz.
- Gönderilen ürünün boyutuna göre kargo kutusu ya da poşeti seçilir.
- Bu kargo malzemesinin, ürünün ağırlığını kaldıracak nitelikte olması gerekir. Mümkünse oluklu karton ya da kaliteli bir kaplamaya sahip çeşitler seçilmelidir.
- İster yurt içi ister yurt dışı gönderisi olsun kutuların kaliteli modeller arasından tercih edilmesinde fayda var. Böylece ürünleriniz, alıcılara sağ salim teslim edilir ve müşterileriniz lojistik şartlarınızdan memnun kalır.
- Eğer daha önce kullandığınız eski kolileri ya da kutuları kullanacaksanız kutuların üzerinde herhangi bir etiket olmamasına özen gösterin. Aksi halde cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
- Birden fazla kutudan oluşan gönderilerinizde her bir kutuya tek bir etiket yapıştırın. Kutuları birbirine bağlamayın.
- Ürünleri dış etkilerden korumada yetersiz kalabilecek kumaş ambalajlardan uzak durmanızda yarar var. Bu ambalajlar, gönderilerin güvenliğiniz riske atabilir.
- Eğer paketlerin içine makas, bıçak gibi sivri köşeli nesneler yerleştirecekseniz bu nesnelerin ideal biçimde sarıldığından emin olmalısınız.
- Toz gıdalar veya ince taneli ürünlerin gönderimi yapılırken ise ürünler sıkıca kapatılmalı ve sert bir elyaf karton kutu içine yerleştirilmelidir.
- Sıvılar için sızdırmaz kaplar ve güçlü, hafif plastik torbalar tercih edilebilir. Bu sayede ürünlerin güvenli biçimde yolculuk etmesi için gereken asgari koşulları sağlayabilirsiniz.
- Yoğun yağlı ve kokulu ürünler içinse grese dayanıklı kağıtlar kullanılabilir. Bu ürünler yapışkan bantlarla sıkıca sarıldıktan sonra bu kağıtlarla çevrelenmelidir.
Kargo Paketlemesinde Kullanılan Kutu Ölçüleri: Hangi Ölçü Kaç Desiye Eşdeğer?
Yurt içi ya da yurt dışı kargo paketlemesinde farklı ölçülerde kargo kutuları kullanılıyor. Ürünlerin boyutuna göre seçilen bu ebatlar, çeşitli sektörlerden firmaların tercihi olarak karşımıza çıkmakta. E-ticaret kargo paketlemesinde kullanılan kutu ölçüleri ve onların karşılığı olan desi bilgisini aşağıda rahatlıkla görebilirsiniz. Kargo paketi hazırlama süreçlerinizde bu bilgilerden yardım alabilirsiniz.
- 25cm x 20cm x 10cm – 1,66 desi: 25 cm boyunda, 20 cm eninde ve 10 cm yüksekliğinde olan bu e-ticaret kutuları 1,66 desidir.
- 30cm x 20cm x 10cm – 2 desi: 30 cm boyunda, 20 cm eninde ve 10 cm yüksekliğinde olan e-ticaret kutuları 2 desidir.
- 24,5cm x 24,5cm x 11,5cm – 2,3 desi: Boyu ve eni 24,5 cm, yüksekliği ise 11,5 cm olan e-ticaret kutuları 2,3 desiye eşittir.
- 38cm x 29cm x 8,5cm – 3 desi: 38 cm boyunda, 29 cm eninde ve 8,5 cm yüksekliğindeki e-ticaret kutuları 3 desidir.
- 17cm x 8cm x 5,5cm – 0,25 desi: 17 cm boyunda, 8 cm eninde ve 5,5 cm yüksekliğindeki e-ticaret kutuları 0,25 desidir.
- 17cm x 12,5cm x 5,5cm – 0,37 desi: 17 cm boyunda, 12,5 cm eninde ve 5,5 cm yüksekliğindeki e-ticaret kutuları 0,37 desidir.
- 17cm x 12,5cm x 7,5cm – 0,55 desi: 17 cm boyunda, 12,5 cm eninde ve 7,5 cm yüksekliğindeki e-ticaret kutuları 0,55 desidir.
- 20cm x 12,5cm x 7,5cm – 0,62 desi: 20 cm boyunda, 12,5 cm eninde ve 7,5 cm yüksekliğindeki e-ticaret kutuları 0,62 desidir.
- 26cm x 12,5cm x 7,5cm – 0,81 desi: 26 cm boyunda, 12,5 cm eninde ve 7,5 cm yüksekliğindeki e-ticaret kutuları 0,81 desidir.
- 25cm x 16cm x 10cm – 1,3 desi: 25 cm boyunda, 16 cm eninde ve 10 cm yüksekliğindeki e-ticaret kutuları 1,3 desidir.
Ayrıca ürünleri paketlerden olabildiğinde küçük hale getirirseniz gönderme maliyetlerini asgari düzeye indirmeyi başarabilir, kargo giderlerinden tasarruf edebilirsiniz. Katlanır kutular da bu anlamda işinize epey yarayacaktır. Bu bilgiler de aklınızın bir köşesinde bulunsun!
Kargo Paketleme Esnasında Kullanılabilecek Koruyucu Ambalajlar Nelerdir?
Kargo için paketleme malzemesi seçerken ürünleri koruyacak malzemeleri de işin içine katmakta fayda var. Kargo paketleme yöntemlerinde tercih edilen koruyucu ürünlerin listesini aşağıda görmek mümkün.
- Köpük köşebent
- Koruyucu dolgu malzemesi
- balonlu naylon
- Cool mailer (Soğuk zincir torbası)
- Renkli ya da sade kırpık kağıt
- Şişe koruyucu airbed
- Bilgisayar koruyucu airbed
- Tablet koruyucu airbed
- Telefon koruyucu airbed
- Kavanoz koruyucu airbed
Kargo paketlemesinde sıklıkla kullanılan balonlu naylon nedir, özellikleri nelerdir ve nerelerde kullanılır sorularına ayrıntılı bir cevap arıyorsanız, “Balonlu Naylon Nedir? Nerelerde Kullanılır?” konulu blog metnimizi mutlaka okumalısınız.