Butik Pasta Yapımı ve Olmazsa Olmaz Pasta Kutusu Çeşitleri
Özel günlerin vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan butik pastalar, kendilerine özel kutular içinde bir başka güzel görünüyor, değil mi? İki katlı 20 yaş doğum günü pastalarından yenebilir incilerle süslenmiş nişan pastalarına, 1 yaş doğum günü pastalarından hayırlı olsun konseptli pastalara çeşit çeşit yaş pasta için sayısız karton kutu çeşidi bulunuyor. Özellikle restoranların, pastanelerin, kafelerin ve evden butik pasta yapan üreticilerin tercihi olan bu pasta kutusu modelleri ile hem profesyonel bir imaj çizebilir hem de ürünleri müşterilere zarar görmeden teslim edebilirsiniz. Biz de bu yazımızda butik pasta üreticileri için tasarlanmış özel yaş pasta kutusu modellerini ve butik pasta yapımı aşamalarını inceledik. Metnimizin devamını okuyarak pasta kutuları nasıl olmalıdır ve butik pasta nasıl yapılır, konuları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
İsme Özel Pastaları Hak Ettiği Kutuya Koyun!
Firma logonuzu bile üzerine bastırarak ürettirebileceğiniz pasta kutuları içinde yerine ulaşan pastalar, hak ettiği değeri görüyor. Bu pasta kutuları sayesinde marka bilinirliğiniz seviye atlarken pastalarınız da sağ salim yerine ulaşıyor. Üstelik bu kutular artık çoğunlukla çevre dostu. %100 geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilen karton pasta kutularını istediğiniz ölçüde, renkte ve adette ürettirmeniz de mümkün. Siz yeter ki istediğiniz pasta kutusunun ölçülerini ve adedini belirleyin, gerisi üretici firmada! İster üzerinde yüksek bir gökkuşağı olan yuvarlak bir pasta için ister ince uzun bir trenin tasvir edildiği pasta için olsun… Dilediğiniz ebattaki pasta kutusunu kullanarak pastanızı şehir içi mesafelere rahatlıkla götürebilirsiniz.
Pasta kutularının teslimattaki önemini anlattıktan sonra butik pasta yapımının detaylarına da kısaca değineceğiz. M pasta yapımından rakamlı pastalara çeşit çeşit butik pasta yapımı aşamaları bu yazıda saklı. Okumaya devam edin!
Butik Pasta Yapımı
Butik pasta nedir, diye merak ediyor olabilirsiniz. Kişiye özel olarak tasarlanan yaş pastalara butik pasta deniyor. Kekin şeklinden iç malzemelerine, tasarımından süslemesine her detayında sizin isteklerinizin kullanılacağı bu pastaların yapımı da bir kadar özel. Butik pastalar, tamamen alıcısının zevklerini yansıtacak biçimde üretiliyor. Bazen bir piyano, bazen uzun dalları olan bir ağaç, bazen mor bir dinozor, bazense bir balerin… Aklınıza ve hayalinize gelebilecek her formda yapılan bu pastaların üretim aşamasında ilk sırada hazırlık kısmı var. Her detayıyla tasvir etmeye çalıştığımız butik pasta tarifimize geçebiliriz.
Butik Pasta Yapım Aşaması #1: Hazırlık
Butik pastaların genel ortak özelliği, üzerinde kullanılan şeker hamuru. Bu pastalar güçlü şekillere sahip olabilmesi adına şeker hamuruyla kaplanıyor. Sarı, beyaz, lacivert, mavi, yeşil, kırmızı, turuncu, mor, pembe hatta siyah renkte olabilen şeker hamurları ile pastalar harika görünüyor. Böyle pastalar yapmak için gerekli olan hazırlık malzemeleri ise şöyle:
Şeker Hamuru Tasarımı için:
- İhtiyaç duyulan renklerde şeker hamuru
- Yapılacak konsepte göre seçilecek şeker hamuru kalıpları
- Şeker hamuruna form verebilmek için kullanacağınız şeker hamuru şekil oklavası
- Çeşitli ebatlarda şeker hamuru bıçağı
Kek için:
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Çeyrek su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kremşanti
- Muz, çilek ya da dilediğiniz bir meyve çeşidi
- Çikolata sosu
Tüm bu malzemeleri, yapacağınız butik pasta için hazır bulundurmanız gerekiyor. Sırada pandispanya yapım aşaması var.
Butik Pasta Yapım Aşaması #2: Pandispanya
Butik pasta üretiminin en önemli kısmı, yaş pastanın kekinin yapımı. Pandispanyanız güzelse pastanız başarılı demektir. Ayrıca iyi bir pandispanya yapmak için bazı püf noktalarına hakim olmanız gerekiyor.
- İlk önce yumurtaların beyazları ve sarıları ayrılıyor. Sarının içine şeker, beyazın içineyse bir çimdik tuz atılarak iki ürün de ayrı ayrı çırpılıyor.
- İkisi de kıvam aldıktan sonra yumurta sarısı olan kabın içine diğer malzemeler ekleniyor ve bir süre daha çırpılıyor.
- En son aşama, bulut kıvamındaki yumurta beyazını kaba dahil etmek. Burada mikseri bırakıp bir spatuladan yardım alın. Zira bulut kıvamındaki yumurta beyazını söndürmeden tüm malzemeleri homojen hale getirmeliyiz.
- Hazırladığınız kek hamurunu kelepçeli bir kaba alıp kabı önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın.
Butik Pasta Yapım Aşaması #3: Krema
Butik pastaların önem verdiği bir diğer malzeme, pasta iç kreması. İdeal pasta kremasının nasıl olması gerektiği konusunda fikriniz yoksa aşağıdaki tüyoları bir yere kaydederek tüm pasta kreması denemelerinizde kullanabilirsiniz.
Pastacı Kreması Tarifi
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 paket taze krema veya kremşanti
Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp ocakta karıştırarak pişirin. Kıvamlı hale gelen karışımın içine son aşamada 100 gr tereyağını ve bir paket vanilyayı da ekleyerek soğumaya bırakın. Enfes pastacı kremanız hazır!
Butik Pasta Yapım Aşaması #4: Pasta Yapımı
Artık pastanın tüm malzemeleri hazır. Geriye bir tek onu inşa etmek kalıyor. Pandispanyanızı, daha yumuşak olması için ıslatabilirsiniz. İkiye ayırdığınız pandispanyanın alt katına krema sürüp dilediğiniz meyveleri güzelce dizin. Meyvelerin üzerine de krema sürdükten sonra pandispanyanın diğer yarısını bu kısmın üzerine kapatın. Pastanın tamamını kremşantiyle kapladıktan sonra en eğlenceli aşama olan süslemeye geçebiliriz.
Butik Pasta Yapım Aşaması #5: Süsleme
Hünerlerinizi sergileyeceğiniz kısım olan bu aşamada, oklava kullanarak açtığınız şeker hamurunu pastanın üzerine özenle yerleştirmelisiniz. Eğer pastanın üzerine koyulması gereken figürler varsa onları da şeker hamurundan oluşturup pastanın üzerine ekleyin. Her aşama tamamlandığında bir adım geri çekilip şaheserinize bakabilirsiniz. Sipariş üzerine oluşturduğunuz butik pastanız hazır! Sıra onu, ona uygun bir pasta kutusuna yerleştirip yeni sahibine göndermek.