morpack-blog

Hediye Paketleri Onunla Daha Havalı: Kırpık Kağıt

Hediye Paketleri Onunla Daha Havalı: Kırpık Kağıt

Sevdiklerinize hediye vermek durumunda olduğunuzda olayı en güzel şekliyle gerçekleştirmek istersiniz. Havalı kutular, rengarenk kurdeleler, jüt ipler, şirin etiketler ve benzeri ürünler paketlerin dışını süslerken kırpık kağıtlar da hediyenin görünmeyen taraflarında saklıdır. Hediyenizi nazik biçimde korumak ve kutu açıldığında hoş ve ilgi çekici bir görüntü elde etmek için sade ya da renkli kırpık kağıtlardan yararlanarak sevdiklerinizi şaşırtmanız mümkün. Biz de bu yazımızda kırpık kağıtların üretim sürecinden nerelerde kullanıldığına kadar çeşitli konuları ele aldık. Yazının devamını okuyarak kırpık kâğıt nasıl yapılır, nerelerde kullanılır, hangi hediyelik eşyalar için tercih edilir gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım!

Kırpık Kağıt Nedir?

Adından da anlaşılacağı üzere çeşitli kağıtların kırpılması sonucu elde edilen kırpık kağıtlar, pek çok sektörde kullanılıyor. Özellikle pelür kağıtların ince şeritler halinde kesilmesiyle oluşturulan bu ürünlere, aynı zamanda kırpık pelür kağıdı da dendiğini duymuşsunuzdur. Bu ürünler; giyim, kozmetik, değerli eşyaların korunması ve sunumunda sıkça kullanılıyor. Bu ürünler hediye kutularına hem görsellik katmak hem de kutu içindeki ürünlerin korunmasını sağlamak açısından son derece önemli.

Pelür kağıdın ne olduğuyla ilgili daha çok bilgi edinmek isterseniz, Pelür Kağıt Nedir? konulu blog metnimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Zikzak kırpık kağıt nasıl yapılır, sorusunu cevapladıktan sonra, kutu ve paketlerde kullanılan diğer dolgu malzemelerine kısaca değinebiliriz. İlk sırada tabi ki balonlu naylonlar var.

Paket içi Dolgu Malzemesi #1: Balonlu Naylon

Balonlu naylonlar, sarındıkları ürünleri darbeye, çizilmeye, tozlanmaya, çarpmaya, ezilmeye, sürtünmeye, titreşime karşı koruyan en ekonomik ambalaj çeşidi olarak öne çıkıyor. Eğer sevdiğiniz birine kırılacak yapıda bir nesne hediye etmek isterseniz, ürünü kutuya koymadan önce balonlu naylonla sarmanız akıllıca olacaktır. Zira bu ürünlerin havayla dolu küçük kısımları, hediyenize sizin yerinize gözü gibi bakacaktır.

Paket içi Dolgu Malzemesi #2: Koruyucu Dolgu Malzemesi

Koruyucu dolgu malzemesi, genellikle silindirik formda mısır bazlı, dökülebilir bir ham maddeden üretiliyor. Küçük silindirik şekilleri sebebiyle cam, metal ya da plastik ürünleri korumak, onun için çocuk oyuncağı. Örneğin sevdiğinize bir şişe şarap, sevimli bir kupa ya da özgün tasarımlı bir biblo hediye etmek istiyorsanız içi bu dolgu malzemesiyle dolu bir kutu kullanarak hediyenizi sunabilirsiniz. Farmfill Premium olarak bilinen bu ürünler; aşınmaya karşı dirençli, antistatik ve toz oluşturmayan yapıları sebebiyle sıklıkla tercih edilmekte. Aklınızda bulunsun!

Paket içi Dolgu Malzemesi #3: Airbed

Kırpık pelür kağıt, koruyucu dolgu malzemesi ve balonlu naylonların ardından sırada son derece popüler olan bir başka dolu malzemesi yer alıyor: Airbed. Özellikle tablet ya da telefon gibi elektronik hediyelik eşyaların kutulanmasında kullanılan bu ürünleri kompresör veya el pompası ile kolayca şişirmek de mümkün. E-ticaret üzerinden satın aldığınız çoğu üründe bu ambalajın kullanıldığını görmüşsünüzdür. Koruyucu özelliği yüksek olan bu dolgu malzemesini siz de sevdiklerinize göndereceğiniz belli başlı ürünler için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Paket içi Dolgu Malzemesi #4: Soğuk Zincir Torbası

Hediyeler her zaman objelerden ya da kıyafetlerden ibaret olmuyor. Bazı durumlarda çikolata gibi gıda ürünleri de hediye seçenekleri arasında yer alabiliyor. Bu gibi durumlarda imdadınıza yetişen Cool Mailer, namıdiğer soğuk zincir torbası, kısa süreli gönderilerinizin taşımalarında ısı koruması sağlamak için ideal. Bu dolgu malzemesi aynı zamanda sıvı delinmelerine karşı da üstün korumalı. Dondurulmuş gıda, süt, şarküteri ürünleri ve çikolata gönderimlerinde veya ilaç, aşı ,serum, kan gibi tıbbi malzemelerin taşınmasında avantaj sağlayan soğuk zincir torbaları, sizin hediyelerinizi de korumak için kullanılabilir.

Kırpık Kağıt Hediye Kutuları Dışında Nerelerde Kullanılabilir?

İşlevsel olduğu kadar şık da görünen bu kağıt kırpıntısını hediye paketlerine ek olarak başka nerelerde kullanabilirsiniz? Bu sorunun cevabını sizin için araştırdık ve ortaya aşağıdaki gibi iki maddelik son derece eğlenceli bir liste çıkardık Keyifli okumalar!

  • Zikzak Kırpık Kağıttan Oyuncak Salyangoz: Özellikle çocuğunuzun 2 veya 3 yaşından sonra onu nasıl oyalamanız gerektiği konusunda kararsız kalıyorsanız bu fikre kulak veri: Kırpık kağıtlardan salyangoz yapmak. Bunun içinse tek ihtiyacınız olan, bir adet makas ve birkaç farklı renkten oluşmuş pelür kağıtlar. Pelür kağıtları birkaç defa katladıktan sonra uç kısımlarından başlayacak şekilde çok ince şeritler halinde kesiyoruz. Pelür kağıtların tamamı bittiğinde kırpık kağıtlarınız da hazır demektir. Şimdi hayal gücünüzü kullanarak bu kırpıntılardan şirin bir salyangoz yapabilirsiniz. Ne kadar şirin olacağı size kalmış!
  • Kırpık Kağıttan Rengarenk Bir Unicorn: Özellikle kız çocuğu ebeveynleri buraya! Sırada kırpık kağıtlardan oluşturacağımız bir unicorn var. Rengarenk saçlara sahip olacak bu boynuzlu ata, çocuğunuz bayılacak. Pelür kağıtlar, tıpkı salyangozda olduğu gibi burada da başrolde. Kağıt kırpıntılarını oluşturduktan sonra büyük bir kartona bir unicorn kafası çizmekle başlayabilirsiniz. Bu konuda yetenekli değilim, derseniz Google’dan kopya çekmek serbest. Çizimi tamamladığınızda renkli kırpık kağıtlar, unicorn’unuzun saçları olmaya hazır. Pirit ya da diğer yapıştırıcılardan dilediğinizi kullanarak saçları ata tutturun ve çocuğunuzla macera dolu bir sohbete başlayın. İşte bu kadar basit!

Ayrıca DIY fikirlerini seviyorsanız, Karton Kutudan Neler Yapılır?, konulu blog metnimize de göz atmak isteyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir