morpack-blog

Balonlu Naylon Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Balonlu Naylon Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Evinizi taşırken özellikle kırılgan mutfak eşyalarınızı sarıp sarmalamak için bir ambalaj aradığınız oldu mu? Balonlu naylon, bu aşamada tam işinize yarayacak malzeme oluyor. Bireysel amaçların yanı sıra e-ticarette satış yapan firmalar tarafından da sıklıkla kullanılan balonlu naylon nedir, nerelerde kullanılır, nasıl üretilir gibi soruların cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. Tüm bu konulara balonlu naylonun tanımı ile başlayarak ilerleyeceğiz. Okumaya devam ederek balonlu naylon hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Balonlu Naylon Nedir? Nasıl Üretilir?

Balonlu naylon, İngilizcede “Bubble wrap” ya da “Air bubble wrap” olarak bilinen, içi hava kabarcıklarıyla dolu bir dolgu malzemesidir. Bu malzeme, hava kabarcıklı olan bölümleri sayesinde, sarıldığı ürünü dış etkenlerden en etkili biçimde koruyarak ürünün zarar görmesine büyük ölçüde engel oluyor. Cam bardaklar, kaseler, kaplar, seramik tabaklar, sürahiler ve daha pek çok ürünü balonlu naylona sararak bir yerden başka bir yere taşıyabilirsiniz. Ayrıca bu ürünler pek çok farklı boyutta da üretilmekte. Bu sayede sadece mutfak eşyalarını değil, birçok farklı sektörden ürünü bu malzemeye sarıp korumak mümkün. Peki, balonlu naylon nasıl üretilir? Gelin, bu sorunun cevabını hep birlikte öğrenelim.

Balonlu Naylon Üretimi Nasıl Yapılır?

Balonlu naylon üretimi nasıl yapılır, sorusuna üç aşamalı cevap vermekte fayda var. Birinci aşama, plastik ham maddenin ısıtılarak şekil almasından ibaret. Burada kullanılan otomatik ham madde besleyici makine, aynı zamanda maliyetleri de düşüren bir sisteme sahip. Plastik ham madde ısınıp kolayca şekil aldıktan sonra sistemdeki levhalar yardımıyla plastiğe istenilen form kazandırılır. Bir düş tabaka bir kabarcıklı tabaka örüntüsü şeklinde ilerleyen bu form, planlanan ölçü kadar ilerletilerek üretimin ilk aşaması tamamlanır. İkinci aşama ise porsiyonlama. Burada, üretilen balonlu naylon gerilerek eşit parçalar halinde kesilir. En son aşamada da geri sarma işlemi yer alıyor. Geri sarma işlemiyle birlikte üretimin tüm basamakları teker teker tamamlanmış oluyor. Aşağıda, baloncuklu ambalaj üretim hatlarında kullanılan aletlerin listesini görebilirsiniz.

  • İşçilik maliyetini düşüren bir otomatik hammadde besleyici
  • Hava kabarcığı filmi
  • Sayaç kontrolü ve akıllı alarmı olan bir rulo sarma sistemi
  • Hava kabarcığı filmi oluşturan silindir
  • Ekstrüzyon seti

Günlük Hayatta Balonlu Naylon Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanılır?

Eşyaları sarmak için kullanmanın dışında, hayatın pek çok alanında sorunların önüne geçmek için baloncuklu torbadan faydalanabileceğinizi biliyor muydunuz? Buzdolabından klozet rezervuarına kadar çeşit çeşit yerde balonlu naylonun avantajlarını hissedecek, evinizi bu üründen mahrum bırakmak istemeyeceksiniz. Günlük hayatta balonlu naylon nerelerde kullanılır, hep beraber öğrenelim.

Kamp Yaparken Isınmak için Balonlu Naylon

Siz de doğayı seven ve sık sık ziyaret edenlerdenseniz balonlu naylonun yararlarından faydalanıyorsunuz demektir. Kampçıların çok iyi bildiği gibi bu ambalaj malzemesi ısı yalıtımı konusunda bir dahi. Eğer doğada ideal koşullarda uyumak için kullanacağınız bir uyku tulumunuz yoksa balonlu naylon sizi gece boyunca sıcacık tutmak için son derece uygun bir ürün. 2 metrelik bir balonlu naylon, bu aşamada işinizi epey görecektir. Balonlu naylonu iki kat yapıp kenarlarını bantlayın ve içine girin. Yeni uyku tulumunuz hazır!

Sert Yüzeyler Balonlu Naylon ile Yumuşacık

Diyelim ki stadyumdasınız, parktasınız ya da dışarıda herhangi bir yerdesiniz ve uzun süreler oturmanız gerekiyor. Ama oturacağınız yer son derece sert ve rahatsız. Bu durumda çantanızda taşıdığınız balonlu naylonu çıkarma vakit gelmiştir. İster tek kat ister iki kat yapacağınız balonlu naylonu oturacağınız yere sererek konfor seviyenizi arttırın! Hem de her zaman her yerde!

Balonlu Naylon ile Az Kullanılan Elektrikli Aletler Güvende

Balonlu naylon ne işe yarar, sorusunun cevaplarından biri de elektrikli aletleri koruma konusunda öne çıkıyor. Herkesin evinde yılda birkaç defa kullandığı elektrikli ev aletleri vardır. Bu aletleri ideal biçimde saklayarak tozdan veya darbelerden korumanız gerekir ki uzun süre kullanabilesiniz.

Balonlu Naylon ile Yataklar İdeal Isıda

Kışın yatağa girmek istemeyenlerdenseniz buraya kulak verin! Balonlu naylonu yorganınızla çarşafınız arasına yerleştirerek yatağın sıcak kalmasını sağlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu malzemenin serin (ya da sıcak) havayı dışarıda tutma konusunda ne kadar başarılı olduğuna şaşıracaksınız.

Balonlu Naylon ile Düşmek Artık Bir Tehdit Değil

Eğer evinizde ya da atölyenizde cam veya çini çalışmaları yapıyorsanız çalıştığınız zemini balonlu naylonla kaplamak, hayat kurtarıcı olabilir. Böylece çalışırken siz farkında olmadan düşen nesnelerin kırılma ihtimalini asgari düzeye indirmek mümkün.

Balonlu Naylon ile Doğal Gaz Faturanızı Düşürün

Balonlu naylon ile doğal gaz arasında nasıl bir ilişki olabilir ki, demeyin! Pencerelerinizin boyutunda kesip pencerelerin kenarına tutturacağınız balonlu naylonlarla ciddi anlamda enerji tasarrufu sağlamak mümkün. Hatta eğer en dış kısımda panjur varsa onları da kapatarak etkili katlayabilirsiniz.

Dolgu Malzemesi olarak Balonlu Naylon Özellikleri

Değerli ve kırılgan ürünleri adeta bir yastık gibi çevreleyip koruyan pat pat naylonlar, yukarıda da belirtildiği üzere plastik ham maddelerden üretiliyor. Tek ya da çok katlı olarak kullanılması mümkün olan bu ambalaj malzemesinin belli başlı özelliklerini aşağıda sizler için derledik.

  • Pıt pıt naylon, ürünleri darbelere, tozlanmalara, sürtünmelere, nemlenmelere ve ezilmelere karşı korumak için özel olarak geliştirilmiştir.
  • Antistatik olduğu için hassas elektronik ürünlerin paketlenmesinde de sıklıkla tercih edilir.
  • Paket içindeki ürünler arasında yer alan boşluğu doldurmak ve böylece ürünlerin birbirine çarpmasını önlemek amacıyla da kullanılır.
  • İnce olduğu için yerden tasarruf sağlar.
  • Yüzeylerde tek katlı olarak kullanıldığında bile çizilmeleri önleyebilir.
  • Cam, seramik, porselen, çini gibi kırılgan ürünlerin lojistiği esnasında kullanılarak ürünleri azami düzeyde korur.

Ayrıca e-ticarette kullanılan diğer paketleme malzemelerinin neler olduğu hakkında detaylı fikir sahibi olmak isterseniz E-ticarette Kullanılan Paketleme Malzemeleri Nelerdir?, konulu yazımız ilginizi çekebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir