morpack-blog

En Sık Kullanılan E-ticaret Yazılımları Hangileri

En Sık Kullanılan E-ticaret Yazılımları Hangileri

E-ticaretin geçmişi küresel anlamda daha uzun olsa da ülkemizde değerinin anlaşılması biraz daha zaman aldı, demek mümkün. Fiziksel mağazacılık konseptiyle işe başlayan şirketler de sadece internetten satış yapanlar gibi dijitale entegre olarak hedef kitlesini ve dolayısıyla satışlarını artırma peşinde. Bunu yaparken de çeşitli e-ticaret yazılım programlarından faydalanmak durumundalar. Böylece web sitelerinin altyapısını kuvvetlendirerek müşterilerine daha uyumlu ve kullanıcı dostu bir arayüz sunma imkanı bulabiliyorlar. Biz de tam bu sebeple sitenizin yapısına ve türüne en uygun e-ticaret yazılım firmalarını sizin için bu yazıda inceliyoruz. Ancak bu yazıda sadece e-ticaret yazılım firmalarını değil, bu yazılımın ne anlama geldiğini ve aralarından seçim yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini de anlatıyoruz. Yazının devamını okuyarak konu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Keyifli okumalar!

E-ticaret Yazılımı Nedir?

Yazının bu bölümüne e-ticaret yazılımı nedir, sorusuna cevap vererek başlamak uygun olacaktır. E-ticaret yazılımı, internetten satış yapmayı mümkün kılan bir dijital altyapı teknolojisi. Bu teknoloji sayesinde alıcı ve satıcı dijital ortamda tek bir noktada buluşarak ticareti gerçekleştiriyor. Burada satışa konu olan gerek ürün olsun gerek hizmet, uygun e-ticaret yazılımıyla işletmeler de müşteriler de kolaylıkla iletişim kurabiliyor. Bu yazılımlar ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki sınıfta incelenmekte. Aşağıdaki başlıkları okuyarak ücretli ve ücretsiz e-ticaret yazılımı çeşitleri hakkında fikir edinmeniz mümkün.

Ücretsiz E-ticaret Yazılımları

Bu yazılımlar, adından da basitçe anlaşılabileceği gibi, entegre olmak için herhangi bir ücret ödemeyeceğiniz e-ticaret yazılımlarının genel adıdır. Bu sebeple pek çok KOBİ ya da orta ölçekli şirket tarafından tercih edilmekte. Gelin, ücretsiz e-ticaret yazılımlarının genel özelliklerine hep birlikte göz atalım.

  • Bu yazılımları sitenize entegre ederken tasarımsal açıdan sıkıntılar yaşayabilmeyi göze almalısınız.
  • Ücretsiz yazılımları fazlaca html, CSS ve Java kodu içerir. Dolayısıyla sitedeki html-metin oranı düşük olacağı için işletmenizin Google’da üst sıralara çıkma olasılığı nispeten düşük olabilir.
  • Bu tür yazılımlarda, herhangi bir sorun yaşadığınızda destek alabileceğiniz bir merkez bulunmaz. Dolayısıyla böyle bir durumda dışarıdan bir yazılımcı ile çalışarak problemin çözümüne gitmeniz gerekecektir.
  • Güvenlik açısından çok başarılı unsurlar barındırmayan ücretsiz e-ticaret yazılımları, daha çok kısa vadede faydalanılmak için uygun sayılabilir.

Ücretli E-ticaret Yazılımları

Ücretli e-ticaret yazılımı çeşitleri ise ücretsizlerin tersi şekilde, entegre olmak için belli bir ücret ödemeniz gerektiği yazılımlar olarak tanımlanıyor. Çoğunlukla büyük şirketler tarafından tercih edilen bu yazılım programlarının temel nitelikleri ise şöyle sıralanabilir:

  • Belli şifreleme yöntemleri ya da sertifikalara sahip olduğu için firmalara güvenlik açısından avantajlar sağlar.
  • Herhangi bir sıkıntıda yardım alabileceğiniz bir destek merkezleri bulunur. Dolayısıyla sorun teşkil eden durumlarda, bu merkezle iletişime geçerek problemi kısa sürede çözerek satışın önündeki bariyeri kaldırmanız mümkün.
  • Tasarım anlamında geniş bir yelpazeyi müşterisine sunan ücretli e-ticaret yazılımlarını kullandığınızda bu bakımdan bir sorun yaşama ihtimaliniz oldukça düşüktür.
  • Özel bir şekilde hazırlandıkları için Google sıralamasında, rakiplerinize nazaran daha ön planda olabilirsiniz.

Tüm bu bilgileri verdiğimize göre en sık kullanılan e-ticaret yazılım firmalarını incelemeye başlayabiliriz. Aşağıdaki listede Ideasoft’tan Shopify’a, Wix’ten T-Soft’a yerli ve yabancı e-ticaret yazılımlarını görebilirsiniz.

  • Ideasoft: 2005 yılında kurulan Ideasoft, web ve mobil yazılım çözümleri geliştiren bir yerli altyapı sağlayıcısı olarak hizmet vermekte. Alan adı, hosting, yedekleme, güvenlik, e-posta, cloud ve ödeme sistemlerini tek bir pakette müşterilerine sunan Ideasoft, e-ticaret mağazasını hızlıca açıp ekosisteme dahil olmak isteyen işletmeler için harika bir seçenek.
  • Woocommerce: Ücretsiz bir e ticaret sitesi yazılımı olan Woocommerce, WordPress üzerinde kullanılabilen açık kaynak koduyla çalışıyor. Bu özelliği sayesinde siteniz üzerinde kolaylıkla değişiklik yapmanız mümkün. Ancak eğer teknik konulardan pek bilgili değilseniz, Woocommerce size uygun olmayabilir. Zira bu yazılımı tercih ettiğinizde güvenlik sertifikaları, alan adı ve hosting gibi teknik işleri sizin halletmeniz gerekecek.
  • Ticimax: Güçlü altyapısı ve alanında tecrübeli kadrosuyla Ticimax, yerli bir e-ticaret yazılım firması olarak hizmet vermekte. Firmanın ürünleri arasında kapsamlı e-ticaret paketleri, ileri seviye bulut e-ticaret çözümleri, e-ihracat çözümleri, native mobil uygulama çözümleri ve depo yönetim sistemleri yer almakta. Tüm bunlar arasından kendi web sitenize en uygun olanını seçerek firmanın tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.
  • Shopify: Dünyanın en çok bilinen e-ticaret yazılımları arasında üst sıralarda yer alan Shopify, yazılım alanında 0 noktasında olanların bile rahatlıkla kullanabileceği bir arayüze sahip. Ayrıca bulut tabanlı bir sistem olduğu için de her türlü cihazdan kolaylıkla ulaşılabilir. Kullanıcısına ödemeden nakliyeye, ürün veya hizmet pazarlamasından tasarıma pek çok kritik alanda çözüm sunan firmada, neredeyse her hizmet tek pakette sunulmakta.
  • Wix: En iyi e-ticaret yazılımı çeşitleri arasında Shopify gibi üst sıralarda yer alan Wix, sanal mağazasının profesyonel görünmesini isteyen herkes için son derece uygun bir yazılım. Ayrıca sınırlı bütçeyle yola çıktıysanız Wix sizin için ideal. Dropshipping ve ödeme yöntemi entegrasyonlarıyla da fayda sağlayan bu firma ile mağazanızın tasarımını da kendinize göre özelleştirmeniz mümkün.
  • Ayrıca Dropshipping ile ilgili daha fazla bilgiye Dropshipping nedir? başlıklı yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz.
  • WordPress: Pek çok farklı eklentiye sahip olan WordPress, bir web sitesi kurma aracı olarak tanımlanmakta. Gün içinde ziyaret ettiğiniz sayısız sitenin, WordPress tabanlı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. WordPress’de her ne kadar ücretsiz eklentilere sahip olsanız da Shopify ya da Ideasoft gibi hazır yazılımlara kıyasla daha fazla ayrıntıyla ilgilenmek durumunda kalacağınızı da unutmayın!
  • T-Soft: Yerli bir e-ticaret yazılımı olan T-Soft, e-ticarete yönelmek isteyen pek çok işletmenin tercih ettiği çeşitlerden. Üstelik bu firmanın 15 gün ücretsiz deneme versiyonu da bulunmakta. Dilerseniz T-Soft’un sunduğu hizmeti iki hafta boyunca herhangi bir bedel ödemeden deneyip avantajlarını kendiniz görebilirsiniz.
  • Opencart: Özel e-ticaret yazılımıçeşitleri arasında kendine yer bulan Opencart, son derece kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Opencart’ta ayrıca sayısız tema, hizmet entegrasyonu, ödeme yöntemi; pazarlama, satış, lojistik, dil ve muhasebe paketleri de bulunuyor.

Siz de tüm bu örnekler arasından işletmenizin ihtiyaçları doğrultusunda seçim yapabilirsiniz. E-ticaret yazılımlarının vadettiği çözümler, bütçeleri, kullanılabilirlik seviyeleri, teknik zorlukları, destek merkezlerinin olup olmaması gibi temel konulara da dikkat ederek doğru kararı vermeyi unutmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir