morpack-blog

Evde Paketleme İşi Detayları Nelerdir?

Evde Yapılabilecek İşler Nelerdir? Evde Paketleme İşi Detayları Nelerdir?

Dijital çağa adım attığımızdan beri internet, hayatımızın inanılmaz büyük bir parçası. Dolayısıyla imkanı olan herkes evden iş fırsatlarını kovalıyor. Online ya da fiziksel olsun evde yapıp da para kazanabileceğiniz pek çok iş kolu bulunmakta. Biz de bu yazımızda evden yapılabilecek işler içinde sıklıkla tercih edilenlerden olan evde paketleme işinden ve süreçlerinden bahsediyoruz. Yazının devamını okuyarak evde paketleme işinin detaylarını, nasıl başvurabileceğinizi ve evden yapabileceğiniz diğer işleri öğrenmeniz mümkün. Keyifli okumalar!

Evde Paketleme İşi Nedir?

Evde yapılabilecek işler arasında yer alan evden paketleme işi, başladığı günden bu yana sayısız kişi tarafından rağbet gördü ve hala da görmeye devam ediyor. Sermaye ve uzmanlık gerektirmemesi ve kolay öğrenilmesi gibi özellikleri de düşünürsek evde paketleme işi, harika bir ek gelir kapısı olabilir. Çoğunlukla aile bütçesine katkı sağlamak isteyen ev hanımları tarafından tercih edilen bu işte pek çok farklı ürünün paketlenmesi söz konusu olabilir. Bunlardan bazıları şöyle:

  • Sabun Paketleme: Sabun üretici ve satıcıları, evde paketleme işi talep edenlerin başını çekiyor diyebiliriz. Özellikle organik sabun şirketleri, ürünlerini evdeki kişilerin paketlemesini isteyebiliyor. Çoklu setler halinde paketlenen sabunlar, büyük kolilere yerleştiriliyor. Gerekli hijyen koşulları da sağlandığında koliler denetime hazır. Siz de evde sabun paketleme işini deneyerek ek gelir kazanabilirsiniz.
  • Bardak Altlığı Paketleme: Bardak altlıkları da evde paketleme işindeki çeşitlerden. Bu ürünler de çoklu setler halinde paketleniyor. Çoğunlukla 6’lı ya da 12’li halde gördüğümüz bardak altlıkları firmanın talimatı doğrultusunda paketlendikten sonra kolilere yerleştirilerek hazır hale getiriliyor.
  • Tespih Paketleme: E-ticaret satışlarının artış göstermesiyle büyüyen tespih alışverişi sayesinde, bu ürünlerin paketlenmesine de talep artmakta. İnternetten tespih satan firmaların evde paketleme taleplerine cevap vererek ek gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz E-ticaret Nasıl Yapılır? konulu yazımızı okumanızı öneririz.
  • Kına Paketleme: Son dönemde büyük ölçüde artan Hint kınası satışları dolayısıyla evde kına paketleme işi de çoğalıyor.
  • Mum Paketleme: Dekoratif ürünler arasında sıklıkla tercih edilen ve satın alınan mumlar da evde paketleme işi içinde yer alan ürünlerden. Evde mum paketleme işi için pek çok yerden talep bulabilirsiniz.

Evde Paketleme İş Süreci Nasıl Çalışıyor?

İhtiyaç duyan herkesin yapabileceği evde paketleme ek iş olarak harika bir seçenek. Farklı sektörlerden farklı ürünlerin paketlenmesini kapsayan bu iş sürecinde, paketleme işini talep eden firmanın malzemeleri kargı firmalarıyla adresinize teslim ediliyor. Belirlenen iş bitim süreleri sonunda ise paketlenmiş ürünler adresinizden teslim alınıyor. Şirkete, ürünlerin paketlenmiş halde fotoğraflarını yolladığınızda belirlenen ücret hesabınıza aktarılıyor. Kısaca özetlemek gerekirse:

  • Paketlenecek ürünlerin malzemesi, işi talep eden firma tarafından adresinize yollanır.
  • Malzemeler size ulaştığında paketleme işlemi başlar.
  • Paketleme işini tamamladığınızda hem kutunun içinin hem de dışının fotoğrafını çekip firmaya yollarsınız.
  • Firmadan gelen onay doğrultusunda belirlenen ücret hesabınıza aktarılır.
  • Paketlenen ürünler anlaşmalı kargo şirketi tarafından adresinizden teslim alınır.

Evde Paketleme İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki detaylar doğrultusunda siz de evde paketleme yaparak para kazanmaya karar verdiyseniz başvurunun nasıl yapılacağı hakkında da bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Evde paketleme işi başvurularını, İŞKUR şubelerinden ya da İŞKUR internet sitesi üzerinden kolayca yapmak mümkün. Peki, evde paketleme işinde genellikle hangi ürünlerin paketlemesi yapılıyor, biliyor musunuz? Aşağıdaki listeye bakarak sorunun cevabını alabilirsiniz.

  • Tel toka
  • Nikah şekeri
  • Kulak çubuğu
  • Galoş
  • Medikal eldiven
  • Sabun
  • Mum
  • Tespih
  • Vida
  • Cerrahi maske
  • Çorap
  • Kına
  • Tekstil ürünleri

Evden Yapabileceğiniz Diğer İşler Nelerdir?

Evde yapılacak işler listesinde paketlemeden sonra online işler yer alıyor. Özellikle internetle içli dışlı olanları ilgilendiren bu işlerden ilki içerik üreticiliği. Aşağıda detayları bulabilirsiniz.

Evde İçerik Üretmek

Yazı yazmayı seviyor ve dilbilginize de güveniyorsanız evde içerik üreterek para kazanma yoluna gidebilirsiniz. Bunun için pek çok içerik firması bulunuyor. Bunlardan birine kaydolarak oradaki havuzda toplanan marka taleplerine cevap verebilir, belli bir ek gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca video içerikler üreterek de bu işten para kazanmanız mümkün. Podcast ya da YouTube yayıncılığı yapmak da son yıllarda son hızla artan trendler arasında. Siz de bu alandaki yeteneklerinize güveniyorsanız evde içerik üretmenin iyi bir fikir olduğunu söyleyebiliriz.

Online Kanallarda Ticaret Yapmak

Pek çok örneğini her gün gördüğümüz online satıcılardan biri neden siz olmayasınız? Gerek el işi ürünlerinizi gerekse dışarıdan toptan aldığınız ürünleri online platformlarda satışa çıkarabilirsiniz. Son derece pratik süreçleri bulunan bu işte, belli bir çevreye hitap ettiğinizde ne kadar kazanabileceğinize kendiniz bile şaşıracaksınız. İster yurt içinde ister yurt dışında isterseniz de her ikisinde satış yapabileceğiniz online platformlara dahil olun, gerisi kendiliğinden gelsin.

Web Geliştirmek

Eğer bir web geliştiricisiyseniz bulamayacağınız iş yoktur, demek mümkün. Zira bu yeteneğe sahip kişiler günümüzde büyük şirketler tarafından kapılıyor. Siz de bunlardan biriyseniz evde web geliştirme hizmeti vererek çok paralar kazanabilirsiniz.

Sanal Asistanlık

Evde yapılacak işler listemizin bir diğer gözdesi de sanal asistanlık. Bildiğiniz asistanlık işinin çevrimiçi versiyonu olan bu işte, üst düzey yöneticilerin asistanlığı yapılıyor. Yöneticinin talepleri doğrultusunda gelişen iş tanımınızda genellikle e-posta yanıtlamak, yönetici takvimi düzenlemek, randevularını ayarlamak, raporlar oluşturmak, toplantı notlarını düzenlemek gibi konular yer almakta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir